Kam te nesejo krila?

Prijava

Roki prijav

 • Prijave so odprte, ne čakaj!
 • 15.2.2019 (zadnji rok prijav)

Kako se prijavim?

Ogromno novih poznanstev, čudovita izkušnja tuje kulture and najboljše poletje do sedaj!
Prijave potekajo izključno prek interneta na zgornjem naslovu. Pri prijavi bodi zelo pozoren in natančen; vsi datumi, naslovi in drugi osebni podatki morajo biti točni, prijavnica pa mora biti v celoti v angleščini - tudi imena šol ipd. Izpolniti moraš vse, saj se lahko dogovorimo za intervju šele, ko so vsi obrazci v celoti izpolnjeni in označeni s kljukico (complete). Glej, da pri prijavi navedeš aktiven e-mail naslov, ki ga boš redno pregledoval. Prej ko izpolniš prijavo, boljše možnosti imaš, zato pohiti! Ko je prijava v celoti complete (vse sekcije), te pokličemo in se dogovorimo za dan in uro intervjuja. Če imaš kakšna vprašanja v zvezi z izpolnjevanjem, nas pokliči!

Pogosta vprašanja pri izpolnjevanju: 

NE POZABI: Tvoja prijavnica je odraz tvoje osebnosti in pomembno je, da se pri izpolnjevanju kar najbolj potrudiš. Uporabljaj veliko začetnico, ločila in svojo angleščino preveri s črkovalnikom. Slab pravopis ni ravno dobra reklama, ko kamp dobi tvojo prijavo v roke.

POZOR: Zaradi varnostnih razlogov ti po določenem času v prijavnem sistemu poteče seja, zato daljše odgovore raje vpisuj v urejevalnik besedila in jih ob koncu prekopiraj v prijavnico in shrani.

Dates of Availability so datumi, ko si na voljo za delo v kampu, ki morajo biti v okviru datumov uradnih počitnic na tvoji fakulteti/univerzi. 30-dnevni Grace period, namenjen potovanju po koncu dela, ne šteje v datume razpoložljivosti. Kamp te izbere glede na napisane datume, največkrat pa se dela od konca maja ali začetka junija pa do konca avgusta ali začetka septembra.

Vse nazive izobraževalnih ustanov, tako srednjih kot višjih/visokih šol, prevedi v angleščino.

Pri Full Time Student category gre pri večini za University Undergraduate (dodiplomski študent). Graduate student je podiplomski študent.

Pri Proof of Funds mora biti seštevek obeh zneskov (gotovina & kreditne kartice) vsaj $900. Ni obvezno, da imaš toliko denarja s seboj na poti v ZDA, z vpisom samo potrdiš, da je na voljo.

Pod Past Work Experience spada tudi študentsko delo, vpiši čim več delovnih izkušenj. 

Zbiranje dokumentov

Že med postopkom prijave lahko začneš z zbiranjem vseh potrebnih dokumentov. 
 
Na začetku potrebuješ:
 • Dokončano prijavnico na Footprintsih - potrudi se pri izpolnjevanju, saj te delodajalec spozna predvsem preko tvoje prijave
 • Program Agreement - podpišeš elektronsko preko spletne prijavnice (Footprints)
 • Naložen predstavitveni video na Footprintsih, v katerem se predstaviš in tako narediš dober vtis na delodajalca (dolžina videa mora biti med 1 in 3 minutami). Primer predstavitvenega videa najdeš na tej povezavi, šteje predvsem kreativnost in pozitiven pristop. Ni potrebno, da poveš svojo starost in kaj študiraš, to je že v tvoji prijavnici, poudari predvsem svoje pozitivne lastnosti, izkušnje, znanja! 
Na intervju prineseš:
 • potrdilo o nekaznovanostiVlogo oddaš na recepciji Ministrstva za pravosodje na Župančičevi 3 v Ljubljani, po emailu ali po pošti. Na obrazec vpišeš svoje podatke in namen (DELO V TUJINI), potrdilo pa ti v nekaj dneh pošljejo na dom. Več info na e-upravi.
 • potrdilo o šolanju: če imaš status (za Camp Counselorje status sicer ni obvezen, za Support Staff je).
 • potni list - če ga še nimaš, ga pridobi čim prej.
 • Health History Form - večji del izpolniš ti, na koncu izpolni še tvoj osebni zdravnik in podpiše ter doda žig (dopis za zdravnika).
 • ISIC izkaznico: Če je nimaš, ti jo naredimo v pisarni - cena je 12,20 € oz. brezplačno v sklopu SKB ISIC računa.
 • 3 priporočila: Nujno morajo biti na posebnih CCUSA obrazcih. Obrazce lahko referentom pošlješ tudi preko Footprintsov, pri čemer se izpolnjeni obrazec samodejno pošlje v našo bazo. Support Staff potrebuje le 2 priporočili.
 • 3 liste z barvnimi fotografijami iz tvojega življenja s kratkim opisom
 • 1. obrok: 250 €

Če ti kaj manjka, intervju lahko še vedno opravimo, manjkajoče pa prineseš/pošlješ naknadno. Vsi potrebni dokumenti morajo biti urejeni najkasneje v roku 14 dni po opravljenem intervjuju, sicer se zaračuna 50 € za pozno oddajo dokumentov.

Intervju

V prijetnem okolju s tabo malce pokramljamo o tebi, tvojih interesih, študiju, pričakovanjih glede ZDA, pač "cheet chat" v angleščini, da lahko ocenimo tvoje pogovorno znanje angleščine. Naš pogovor traja okoli 30-45 minut. Logično, delaš z ameriškimi otroci, ki znajo samo angleško, torej boš komuniciral/a z njimi angleško. Vendar pa moramo poudariti, da ni potrebno ekspertno znanje angleščine, ne smeš pa biti tudi popolni začetnik. Najbolj pomembno je, da si komunikativen/a in znaš navezati stik z ljudmi. Ne glede na napake, ki jih morda narediš ob pogovoru, je bistveno, da dosežeš cilj, da te otroci razumejo.

Iskanje kampa

V roku nekaj tednov po oddaji vseh dokumentov in uspešno opravljenem intervjuju dobiš prve informacije o poletnem kampu (včasih že prej, pozno prijavljeni tudi maja ali junija).

Kaj sledi

 • Orientacijski sestanek v Ljubljani (konec aprila 2019), kjer poleg informacij dobiš tudi DS-2019 formular.
 • Uredimo ti termin na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani, kjer zaprosiš za vizo (dodaten strošek: $160).
 • Prevzameš letalsko karto na STA potovanja.
 • Odletiš v ZDA iz Ljubljane, Zagreba ali drugih bližnjih letališč.
 • Potovanje do kampa.
 • Delo in zabava na izbrani lokaciji.
 • Potovanje po ZDA.
 • Povratek domov in obujanje spominov.

Prijavi se!

Za informacije piši na delo@stapotovanja.com ali pokliči 040 822 558.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb