Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Volotea

Dodan: 21.05.13 @21:39:56

Robi

Gost
Kakšne imate izkušnje potovanja s to letalsko družbo? Gledal sem le osnovne cene, zato me zanima koliko stanejo doplačila za pritljago? Se splača pri rezervacij karte počakati do konca (se kaj nižaji cene)?

0     0

pleskar

Gost
Midva sva lani letela z njimi na Sardinijo iz Benetk in je bilo super. Novo letalo, veliko prostora med sedeži. Za prtljago (20 kg) pa sva dala 15 EUR za v eno smer.

Letos greva z njimi avgusta iz Palerma v Trst (za dol greva z Alitalio iz Trsta do Catanie). Prtljaga je 20 EUR (20 kg) v eno smer, veliko ceneje kot pri Ryanair-u kjer je 35 EUR v eno smer za na Sicilijo. Za ostale destinacije pa ne vem, poglej na njihovo stran.

Vsak mesec imajo kakšno akcijo (ta mesec že druga-traja do petka) in če ti termini odgovarjajo lahko dobiš tudi v sezoni ugodno karto. Lani sva midva dala 9 EUR v eno smer (osnovna karta) v sezoni (julij, avgust) za na Sardinijo, samo lani so na novo začeli leteti in so bile nekakšne promocijske karte.

0     0

Manja

Gost
Tudi jaz imam dobre izkušnje z Volotelo. Letela sem v Barcelono in Santiago, vendar pa opozarjam, da so zelo natančni pri velikosti prtljage. Mora iti v tisto njihovo škatlo na letališču, sicer je treba doplačati. Škatla je npr. čisto malo manjša od Lufthansine, kar se pa občutno pozna, če je tvoja prtljaga nahrbtnik. Problem je tudi, če ima nahrbtnik kakšno kovinsko ogrodje. Letališki uslužbenec v Benetkah je bil nepopustljiv. Tako da je bolje doplačati prtljago že pri nakupu vozovnice, na letališču je precej dražje. Zakomplicirajo tudi pri pohodnih palicah, ki jih je treba šteti za poseben kos prtljage, ker ne smejo v potniško kabino. Ostalo pa brez problemov.

0     0

pleskar

Gost
Zanimivo...nama, ko sva lani letela iz Benetk ni bilo potrebno dati prtljage v nobeno "škatlo". Pa sva imela obe prtljagi nahrbtnik. So pa res malo komplicirali pri ročni prtljagi ma pravila so taka kot pri vseh letalskih družbah in se jih je pač treba držati. Nič posebnega.

0     0

Manja

Gost
Očitno sem se narobe izrazila. Merijo seveda ročno prtljago, tisto, ki gre v bunkar, pa ne. Pri ročni komplicirajo, če ni rukzak znotraj dimenzij, da se ga da stlačiti v tisto vzorčno škatlo (ne vem, kako se ji reče).

0     0

mee

Gost
ne komplicirajo, ampak se samo dosledno držijo svojih in letaliških pravil

0     0

Laura

Gost
Še nikoli nisem letala pa me zanima, če se potovalni nahrbtnik smatra kot ročna pritljaga ali moraš posebej plačati prostor v delu za prtljago? Hvala.

0     0

Manja

Gost
Nahrbtnik se lahko šteje za ročno prtljago, če tehta toliko, kolikor je določeno za limit (največkat do 10 kg) in ga je mogoče stlačiti v tiste že prej omenjene škatle na letališču (da torej ustreza dimenzijam ročne prtljage). Je pa seveda potem treba paziti, kaj dati v rukzak (škarjice, noži, tekočine, ipd. pač ne). Jaz hodim večkrat na pohode in v hribe v tuje države in večinoma prijavljam nahbrtnik kot ročno prtljago.

0     0

Bostjan

Gost
Mi imamo zelo mešane izkušnje. Doplačali smo 20 eur po osebi, da bi lahko vsi štirje sedeli skupaj kot družina, pa so nam na oddaji prtljage zamenjali sedeže, nas razdelili (kar ni tak problem) in dva posedli v zadnjo vrsto brez oken. Lahko si mislite kako je bila hčerka, ki je prvič letela, razočarana. Ostale stvari so bile solidne.

 

Lp

Boštjan

0     0

101099

Gost
Voloteo lahko le pohvalim. Nobenega "teženja" pri prtljagi, prijazni, avion čist (neprimerljivo bolj kot pri ostalih nizkocenovcih), sicer pri povratku ura zamude z odhodnega letališča, kar je razumljivo in normalno za sezono.

Ponujeno nam je bilo, da tudi ročno prtljago lahko kar takoj ob check-in-u prtljage oddamo, tako da smo to rešitev ubrali tudi za nazaj in zaobšli skrbi okrog dimenzij/tež/tekočin/škarjic itd. in vse potrebno za tisti 2 urci zbrali v torbico oz. otroški ruzak.

Vsekakor dobra izkušnja.

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb