Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

ESTA

Dodan: 10.01.17 @13:48:57

Aja

Gost
Pozdravljeni,

zanima me, na kaj moram biti pozorna pri izpolnjevanju ESTE? Se je komu že zgodilo, da je ESTA bila odobrena, pa mu ni bil dovoljen vstop v ZDA? Se to lahko zgodi zaradi napačno izpolnjene ESTE? Namreč pri osebni identifikacijski številki sem vnesla UNKNOWN, bi mogla emšo? Bila sem še v dvomih pri krajih in sicer sem zraven vnesla poštno številko. 

Hvala lepa za odgovore! 

0     0

Ema

Registriran uporabnikRaziskovalec

da, osebna identifikacijska številka je EMŠO. Predvsem bodi pozorna, da boš na koncu povsod obkljukala "Ne" (tam kjer so vprašanja tipa ali ste član teroristične organizacije ipd.) cool

Ali si obrazec že poslala po mejlu oz. plačala?Ko ti enkrat odobrijo, po moje ni variante, da te ne bi spustili v ZDA. Predvsem brez panike. 

0     0

Aja

Gost
Najlepša hvala za tako hiter in prijazen odgovor. Sicer sem napisala UNKNOWN, ker sem bila v dvomih če je emšo ali ni - upam, da ni prevelika napaka. Pomoje ni, ker če ne ne bi ponudili možnosti UNKNOWN - ali pa se samo tolažim laughing Ja, tam sem vse obkljukala ne, plačala in tudi kar hitro dobila odobreno vlogo, ampak strah vseeno obstaja yell sem slišala, da so 1x komplicirali nekomu, ker ni napisal pri številki potnega lista črki PB. Upam, da ne bodo komplicirali, glede na to, da nisem niti malo "sumljiva" laughing

0     0

Ema

Registriran uporabnikRaziskovalec

Prav noben strah ni potreben. Sprosti se, imaš ESTO, uživaj v ZDA  

0     0

alis_

Gost
Pazite kje izpoljujete ESTO, kajti če jo boste na slovenski strani izpolnjevali boste zanjo plačali več kot 60€. V kolikor jo boste reševali na ameriški ambasadi pa pičlih 14€.

Slovenci si očitno vzamejo provizijo. Obup

 

0     0

iNika

Gost
Zdravo,

je res, da če izpolnjuješ ESTA preko slovenske strani, dražja?

Hvala za odgovore!

0     0

DD

Gost
ESTO se izpolnjuje samo na eni strani in to je https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Desno zgoraj si lahko kot jezik izbereš tudi slovenščino, a cena ESTE je ne glede na izbrani jezik v vseh primerih popolnoma enaka, to je 14 USD!!!!

V kolikor boste pa nasedli spletnim prevarantom in jo izpolnjevali na kakšni drugi strani, pa vas lahko stane še veliko več...

1     0

iNika

Gost
Najlepša hvala za odgovor!

0     0

Ana

Gost
Koliko časa traja, da ESTO odobrijo oz. dobiš odgovor? Da vem, koliko prej izpolnit obrazec. ;-)

0     0

DD

Gost
Este ne "odobrijo", to ni vizum, ampak samo obrazec za posredovanje podatkov. Veljaven je takoj, ko zaključiš s plačilom. Če se ne motim, pa priporočajo, da jo izpolniš vsaj 3 dni pred vstopom v ZDA.

0     0

m

Registriran uporabnikPopotnik

dd ni res! ESTO odobrijo! napiš da si bil v zadnjih parih mesecih v Iranu ali državah ki jih imajo na seznamu te avtomatsko zavrnejo in moraš it na ameriško ambasado po pravi vizum. Prav tako bi se to zgodilo če bi obkljukal kšne tiste bedasta vprašanja ala ..a si terorist, ali imaš samomorilska nagnenja ... obkljukaj "da" in boš videl kaj se bo zgodilo. Je pa res da je v osnovi esta namenjena zbiranju tvojih informacij..

0     0

m

Registriran uporabnikPopotnik

aja še to ..men so jo odobrili v roku ene ure .. v vsakem primeru jo rabiš preden prideš na letališče in se čekiraš za let ...jst bi jo izpolnil vsaj en teden pred potovanjem, tako da imaš čas reševat težave če se kj zalomi. Pazi na prave podatke, črkovanje in vrstni red I

0     0

Ana

Gost
Hvala za odgovore. Sem tudi sama našla, da vsaj 3 dni prej, ampak je ena znanka trdila, da se je pri njej postopek precej zavlekel zaradi njenega poklica. No, tudi meni so odobrili še isti dan (piše na obrazcu "dovoljenje odobreno" ;-)), tako da očitno gre kar hitro.

0     0

mojca

Gost
koliko časa pa je ESTA veljavna? Ali lahko večkrat vstopaš in izstopaš v ZDA, če je od zadnjega izstopa vmes minilo  6 mesecev? Ali jo moram ponovno pridobiti?

0     0

Asterix

Gost
Esta velja 2 leti.

0     0

spela

Gost
Živjo, 

v ponedeljek smo oddali vlogo preko uradne spletne in plačali 14$. Oddobritve vloge še kar nismo dobili... ali je še kdo čakal več kot 2 dni da so mu jo oddobril? vidim da ste jo vsi dobili zelo hitro.

 

LP

0     0

sda

Gost
Ne boš dobila potrditev na e-mail. Potrdilo imaš na ESTA internetni strani - tam ga zdownloadaš!

0     0

Laura

Gost
Pozdravljeni!

Mogoče kdo ve, kaj naj bi pomenilo polje Nacionalna identifikacijska številka? Osebna identifikacijska številka je EMŠO. Samo tukaj me bega in bi potrebovala čimprejšnji odgovor.

 

Hvala

0     0

Tanč

Gost
Pri ESTI bodite izjemno pazljivi in je ne podcenjute. Če je ESTA odobrena, še ne pomeni, da je ok. Ravno primer, ko je znanka vpisala številko potnega lista brez PB. V Parizu so ji zavrnili vstop na letalo. Cela štala, ker je imela iz Miamija naprej križarjenje. Pazljivo tudi pri potnih listih če so malo poškodocani. Za ziher novega. Z imigracijo ZDA ni šale in milosti. Srečno! 

0     0

moja1

Gost
Kaj mi lahko kdo pomagalepo prosim. Jaz sem oddala vlogo za ESTA, kot sem prebrala ne dobiš odgovora.In sedaj bi rada pogledala kako je s tem in nevem številke vloge ,ker se mi je izbrisala. me zanima ali moram spet oddat na novo , ker nevem te št.?

0     0

nesorazmerno

Gost
Važno da američani ne rabijo nič plačevat za prit v Evropo.

0     0

usa

Gost
A mi zna kdo povedat, a je bolje, da se v ESTI označi pri prekrških z drogo v preteklosti "Yes" (šlo je za lažjo drogo, torej oseba je imela ob sebi marihuano za lastno rabo, zaradi česar je odsedela kratek pripor čez noč), čeprav je bilo ene 8 let nazaj in na Hrvaškem, kar je ostalo verjetno kje zabeleženo, ali ne vidijo oni tega tam v računalniku, ko prispe na ameriška tla?

Ima kdo podobno izkušnjo in je vseeno brez problema vstopil v ZDA, ali kako postopati v tem primeru? Nočem da se njemu ne izide vstop, meni pa :/

Hvala in lp

0     0

americano

Gost
Da, zal je treba povedati tudi za take malenkosti.

Prijatelju z Nemcije so zavrnili vstop, ker se je zlagal pri tem obrazcu, isto zaradi takega prekrska, zdaj je hrvaska v eu in imajo izmenjavo. Dve francozinji sta isto izpolnili pa ni bilo nobenega problema (isto priznali).

0     0

ni potrebno

Gost
V 8-ih letih je zadeva že davno zastarala in se šteje kot da se ni zgodila. 

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb