Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Severna Koreja

Dodan: 02.12.18 @15:28:54

Popotnik

Gost
Ke bil kdo v Severni Koreji? Kaksne so cene potovanja? In stroski? Nomago ponuja severno in juzno korejo za 3700e

0     0

cheguevara

Gost
Cena je kakor se vzame. Po svoje, glede na obseg, ni pretirana, a ko sem pogledal načrt, mi ne  sede toliko Južne Koreje. A okusi so seveda različni. Imaš tukaj možnost za individiualno ali skupinsko , za S. Korejo: http://www.koreakonsult.com/index_eng.html

0     0

Popotnik

Gost
Hvala za mnenje. Za kad j pa prevec Juzne Koreje? Nisem se bil tam tak da ne vem kak je ????

0     0

Grinch

Gost
Ne razumen zakaj si ljudje zelijo potovat v S.Korejo. S svojim denarjem samo financirate diktaturo. Oni zaradi tega sprejemajo turiste, ki bi rade volje dali svoj denar, da vidijo v kaksni bedi zivijo s.korejci. Na svetu je milijon stvari za videt in dozivet, ne rabite izbrat tisto, ki podpira totalitarni rezim.

Taksno je vsaj moje mnenje..

0     0

GT

Gost
Grinch, imaš prav. Ampak je vseeno it za pogledat, da v živo vidiš kam levičarji pripeljejo državo.

Ne bi bilo narobe, da bi v Severno Korejo in Venezuelo ali pa v kakšne švedske no-go zone na dopust pošiljali pravoverne FDVjevce in podobne zombije. Po možnosti z enosmerno karto...

0     0

Popotnik

Gost
A res ne morte brez politike na tem forumu? 

0     0

politika je del živl

Gost
Politika je hočeš-nočeš del življenja in kroji usodo ljudi v vseh državah na svetu, torej je tudi del popotništva. In obstajajo države, ki so prav lep vzor, kako lahko politika zavozi družbo in koliko škode lahko naredi poštenim ljudem.

Pravi popotniki imamo oči odprte tudi za takšne stvari, vsi ostali wannabeji pa lahko s plašnicami po svetu hodite in se skrivate po resortih!

0     0

GT

Gost
Točno tako. Potovanje ni samo to, da je vse pocukrano, pa da se folk že doma prepriča, kako je vse krasno in potem vse skupaj zgleda kot da bi šel z Oskarjem, kjer ti prodajajo neke pravljice, vse pocukrano in zavito v vato, da še sladkorno fašeš, ko jih poslušaš.

Potovanje je oblika izobraževanja in to kam politika pripelje državo je del tega. Severna Koreja je po moje ena boljših destinacij. Filmi na you tubu, ko so ti, ki so šli tja snemali, so men bolj zanimivi, kot pa če bi kdo snemal nekaj na Tajskem ipd.

0     0

...

Gost
Mene tudi tja sploh ne vleče. Južna Koreja mi izgleda bolj švoh, ker pač sama po sebi ne ponuja nič takega. Če že letim na drug konec sveta, hočem videti nekaj, kar na človeku oz vsaj name naredi vtis npr Kitajski zid, Hirošima, Tokyo... Severne Koreje pa sploh ne mislim komentirat. Ampak 3k+ budgeta je pa preveč, s tem denarjem lahko potuješ na katerokoli destinacijo po svetu za vsaj 3 tedne.

0     0

danny

Gost
Bil sem na nekaj potopisnih predavanjih o Severni Koreji, kjer se je veliko informacij skladalo skupaj. Nekako najlažja pot je čez Kitajsko, mislim da čez Dandong pri meji. pol pa z vlakom čez. Že v Dandongu ti lahko priskrbijo vodnika, sam pa ne moreš  v državo kot turist. Vedno je nekdo poleg, ki ti ureja stvari in te vodi. Tudi če se je kdaj komu uspelo izmuzniti v kak bar (ja, imajo tudi gostilne), so mu tam hitro svetovali, da naj gre nazaj v hotel ali kjer pač spi. Standardna cena na dan je nekje 200 eur na glavo tam (brez karte za Kitajsko), peljejo pa te po standardnih mestih (glavno mesto, trgi, muzeji, ipd.), kjer pa povsod ni dovoljeno fotografirati. Tudi ko greš nazaj čez mejo, ti pogledajo vse fotke in podobno, zato je mogoče fajn imeti več kartic, če narediš kaj skritih posnetkov. Drugače pa po informacijah popotnikov v teh 'kao turističnih' predelih ni videti neke lakote ali pretirane napetosti, je pa pač veliko stvari pod kontrolo. V kakšnih drugih predelih je verjetno drugačna slika, tako kot pri nas ni povsod tako, kot na Bledu. Stvar je pač malo dražja, ker kot običajni backpacker ne moreš pohajkovati, kjer bi se ti zahotelo. V MB obstaja en klub prijateljstva s Severno Korejo, kjer vam priskrbijo bolj podrobne informacije, če bi kdo hotel tja. 

 

0     0

Popotnik

Gost
Hvala. Mogoce ves kje dobiti kaksen kontakt ali pa ce imajo svojo stran mogoce na netu? 

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb