Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Najcenejša zvezna država

Dodan: 27.12.18 @11:22:01

Študent

Gost
Zdravo,

Bi lahko prosim naredili, kakšno diskusijo iz lastnih izkušenj o tem katere so najcenejše zvezne države ZDA glede prenočišč, goriva, osnovnih potreb... ali so cene v vseh državah sorazmerne?

Hvala in lp

0     0

...

Gost
Ne znam kaj dosti svetovati. Bolj kot se umikaš iz tako imenovanih centralnih območij kot so Florida, Ny in ostala velemesta... ceneje naj bi bilo. Ne vidim pa smisla v iskanju “poceni območij”, ZDA so drage. Lahko si znižaš stroške s kampiranjem in kuhanjem hrane. Prava Amerika (kot si jo predstavljamo mi), kjer je seveda turizem zelo razvit, terja svoj davek-visoke cene. 

0     0

Študent

Gost
Ne gre se zato, da bi se izmikal dragim območjem, ampak pišem zaradi možnosti preselitve na dolgi roki. Zato me vsekakor zanima katera so tista območja, kjer je življenje ceneje.

0     0

sda

Gost
Moje mnenje je, da ne smeš gledati samo cenovnega vidika. Nižje cene pomenijo nižji standard - manj služb, več kriminala (oz. več sosesk z višjo stopnjo kriminala). Predvsem v zda je na to potreben biti precej pozoren. Vsekakor najprej preveriš kje imaš največ možnosti za zaposlitev in potem iz tega izhajaš. Vreme je tudi eden pomembnejših faktorjev. In seveda ljudje, ki se precej razlikujejo (sever vs. jug ali metropole vs majhna mesta), mesta z veliko mehiškimi priseljenci, itd.... Če si malo potoval po ZDA veš o čem govorim, drugače pa malo pogooglaj. Najbolj boš pa sam pri sebi vedel kaj so tvoje želje oz. kaj je bližje tvojemu življenskemu stilu.

 

  

0     0

Študent

Gost
Hvala,

žal še nisem potoval po Ameriki ampak v prihajajočem letu načrtujem, zato da malo raziščem te kraje. Glede na to, da imam znanja iz veterine, varstvoslovja in natakarstva tudi zaposlitev za čim krajši čas, nebi bila takšen problem. Najhujše mi je to, da bi prišel gor z relativno majhno vsoto denarja cca. 1500-2000€, tam bi bilo vse enormno drago in si nebi mogel privoščiti niti začetka.

0     0

...

Gost
Seveda je na podeželju lažje shajati, a še težje začeti. Ne razumem zakaj hočeš v Ameriko, ki ti je že po lastni presoji težko dosegljiva.  Imaš veliko priložnosti v Evropi, ki niso tako tvegane. In še enkrat- Amerika je lahko neizprosna, bolj kot se umikaš iz mest, slabše so lahko razmere, sploh za nekoga, ki ni na tako okolje prilagojen in nima poznanstev. 

0     0

MSM

Gost
Relativno gledano - najcenejše (in tudi bolj varne) države so tiste, kjer vladajo republikanci. Demokrati s svojo progresivno politiko ne znajo nič drugega kot dvigati davke s katerimi financirajo svojo utopične projekte (en takšen zelo lep primer je npr. Kalifornija). 

Glede službe pa tako: imam znanca, ki se je pred dvema letoma odselil v Pensilvanijo. Začel je iz nič, kot navaden garač v gradbeništvu. Ker je bil priden je delodajalec izkoristil njegov potencial, ga pošiljal na izobraževanja, kjer se je zelo dobro izkazal in je danes med najbolje plačanimi delavci v firmi ter načrtuje da bo v roku dveh let zaslužil svoj prvi milijon dolarjev. 

Priložnosti je v ZDA več, kot jih je v Evropi. Največja ovira ki je, je relativno zapletena priseljenska politika. Če hočeš vse po črki zakona, te čaka kar nekaj birokratskih ovir, ki jih je treba preskočiti da prideš do dovoljenja za delo in bivanje (in še več, če hočeš do državljanjstva). Če greš mimo zakona, pa obstaja resna nevarnost, da bodo to ugotovili in ti brez pomislekov za vedno prepovedali vstop...

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb