Kam te nesejo krila?

 Jezikovne poletne počitnice za mladostnike!

Teen Adventure

Vsako leto ko se vrne, se ima še bolje kot prejšnjič!

Teen Adventure programi so edinstveni in nepozabni izziv za kamperje od 14. do 17. leta starosti. Najstniki sodelujejo pri številnih aktivnostih na prostem med raziskovanjem prečudovite narave in spoznavanjem prijateljev iz vsega sveta.Mentorji iz kampa California, skupaj z zaneslivimi specialisti za aktivnosti,pomagajo narediti naš Teen Adventure program nepozabno pustolovščino,polno zabave in razburljivih aktivnosti, kot so: spuščanje z vrvmi,kajakaštvo, raziskovanje jam, plezanje, gorsko kolesarstvo, jadranje,pohodništvo, snorklanje in veliko, veliko več.

 

Prvih nekaj dni na Teen Adventure programu  je namenjenih spoznavanju drugih kamperjev z sodelovanjem na različnih motivacijskih treningih (team buildingih). Seznanjeni bodo tudi z različnimi aktivnostmi na katerih bodo sodelovali skozi 14-dnevni termin. Ko so enkrat na poti, se naše skupine 15-ih kamperjev in treh mentorjev odpravijo na obisk različnih turističnih destinacij in zanimivih krajev. Najstniki bodo imeli priložnost vsakodnevno pomagati mentorjem pri pripravi obrokov, kot tudi pri pripravi in pospravljanju prostora za kampiranje. Večeri bodo namnjeni času za sprostitev ob tabornem ognju, uživanju ob dobri glasbi, igranju različnih iger ali obisku nekaterih prečudovitih mest in vasi ob poti. Kampreji spijo na različnih lokacijah, od počitniških hišk do šotorov ali hostlov, odvisno od lokacije in vremena.

 

Namen programa Teen Adventure je preživetje aktivnih in nadvse zabavnih počitnic za najstnike. Našprogram da otrokom svobodo in varnost, da spoznajo nove prijatelje, senaučijo novih spretnosti, postanejo bolj samostojni in samozavestni terizboljšajo svojo angleščino skozi naš “Living Language Program”. Kamp California ponuja tri možnosti na izbiro, z različnimi stopnjami fizičnih izzivov, pustolovščin in samostojnosti.

Ta program ponuja nekaj za vsakogar! Se vidimo na Hrvaškem! 

Teen Sailing

Dobila je zaupanje vase in zagotovo postala malo bolj samostojna. Camp ji je bil nadvse všeč.

Ljubitelji aktivnosti na prostem in jadranja bodo zagotovo navdušeni nad našim Teen Sailing programom, ki združuje dvoje v enem – tradicionalni kamp in preživljanje časa na luksuzni jahti – z nepozabno zabavo in povratkom z najlepšimi spomini, novimi izkušnjami, prijatelji, samozavestjo in zanimivimi zgodbami, ki jih bodo želeli deliti.


  
Za udeležbo na programu NE potrebujete predhodnih izkušenj z jadranjem –samo želja po preživetju nepozabnih počitnic na morju je dovolj!
  
Hrvaška je ena najboljših destinacij na svetu za jadranje - odlično vreme, perfektni pogoji in čudoviti otoki ter obmorska mesteca Dalmacije vam dovolijo, da se vsak dan zbudite v novo avanturo na drugi, čudoviti lokaciji! 
  
Prvi teden preživimo v kampu v Pakoštanih, kjer se naučimo ali izboljšamo jadralne sposobnostina manjših ladjah, pridružili pa se bodo tudi ostalim kamperjem priaktivnostih. Potem bo napočil čas za vkrcanje na veliko luksuzno ladjo,za drug teden jadranja po dih-jemajočih otokih vzdolž prečudovite Hrvaške obale.


V povprečju na ladji preživijo od 4 do 6 ur dnevno, kjer se otroci učijo jadranja (od usmerjanja ladje do usmerjanja vetra, usmerjanja volana, spoznavanja sidra in vezanja vozlov), kot tudi zasidranja jadrnice na prečudovitih otokih in se podajo na snorklanje ali plavanje ali se samo sprostijo in poležavaju naplaži. Vsak dan je drugačen, od tekmovanja v hitrosti med jadrnicami, do ustavljanja in nabiranja školjk in ostrig za večerjo, do obiska nacionalnih parkov z naravnimi slapovi, vožnje z kanujem v obliki banan...in veliko, veliko več.
  
Tu je tipični urnik:

Aktivno poletje za mladostnike po dnevih

1. dan

Prihod v kamp in spoznavanje ostalih kamperjev. 

2. dan

Motivacijski trening (team-building) v kampu, spoznavanje delov jadrnice in okolja, kjer boste jadrali čez teden.

3.-6. dan

Seveda je vse odvisno od vetra. Polovico dni preživimo v kampu in sodelujemo pri aktivnostih, kjer se bomo med drugim učili tudi vezati vozle, osnove vetra in morskih tokov, vzdrževanjain popravila ladje. Ostali čas bomo preživeli na morju, kjer se bomoučili in izboljševali naše jadralne sposobnosti, osnove delov ladje in najpomembneje, zabave! Kot vsak naš kamp California program, bodo naši mentorji organizirali odlične večerne aktivnosti, tako zunaj kot znotraj kampa. 

7. dan

Lokacija: kamp California, Pakoštane do Murter
Zjutraj: Spakiramo svoje stvari in se pripravimo na odhod, ki je predviden takoj po kosilu.

Popoldan:Jahte in skiperji prispejo in se zasidrajo v bližini kampa – izkoristimo jahto za spoznavanje novih ljudi in raziščemo svoj novih dom za naslednjih 6/7 dni.

Zvečer:Avantura na morju se začne, jadrati začnemo proti otoku Murter – to jesproščujoče jadranje za približno 2 uri, kjer se na pol poti ustavimo za snorklanje ali plavanje, da se ohladimo. Ob prihodu v pristanišče se zberemo za orientacijo na jahti ter razpakiramo stvari. Potem se sprehodimo do centramesta na večerjo v restavraciji, ki ji sledi spoznavanje mesta. Odvisnood vremena lahko potem zaspiš v postelji ali na palubi ladje pod zvezdami!

8. dan

Lokacija: Murter, jadranje do nacionalnega parka Kornati 

Zjutraj:Opazujemo sončni vzhod (če smo že budni) na palubi jadrnice,pozajtrkujemo in potem sledi prvi jutranji pouk z skiperjem (to trajapribližno 40 minut vsako jutro), kjer se učimo o različnih vidikihjadranja, pred jadranjem v nacionalni park Kornati. 

Popoldan:Po razburljivem prvem jadranju prispemo v nacionalni park Kornati,uživamo ob sendvičih za kosilo in se odpravimo na turo po parku, kjerkončamo z osvežitvijo v "toplem jezeru"v sredini parka. Tu se sprostimo za dobro uro - sončenje, snorklanjeali razne igre - potem pa odjadramo in se zasidramo na majhnem otoku,kjer živi ‘Robinson Crusoe’.

Zvečer:Po sprostitvi se odpravimo v ‘Robinson Crusoejev’ dom, kjer nam Rob na žaru speče sveže ribe in meso, ki jih je ujel čez dan. Preostanekvečera preživimo ob druženju ob gledanju filma, potem pa, odvisno odvremena, pride čas za spanje na palubi jadrnice pod zvezdami. 

9. dan

Lokacija: Nacionalni park Kornati, jadranje do Skradina

Zjutraj:Opazujemo sončni vzhod (če smo že budni) na palubi jadrnice, pozajtrkujemo in potem sledi prvi jutranji pouk z skiperjem pred pred jadranjem v luko v Skradinu. Potem se začne tekmovanje v hitrosti, da ugotovimo katera jadrnica je najhitrejša, vse do Sibenika. Zasidramo se na bližnjem otoku za snorklanje ali plavanje in nato imamo kosilo. Za tem zajadramo od Sibenika do Skardina – po poti se še ustavimo, da naberemo školjke in ostrige iz morja za večerejo.
Zvečer:Ko se zasidramo v marini, umijemo jahte in se stuširamo/osvežimo.Pripravimo in uživamo ob večerji, potem se odpravimo v mesto, da serazgledamo, potem pa, odvisno od vremena, zaspimo na palubi jahte podzvezdami.

10. dan

Lokacija: Skradin, odjadramo do Vodic

Zjutraj:Opazujemo sončni vzhod (če smo že budni) na palubi jadrnice,pozajtrkujemo in potem sledi prvi jutranji pouk z skiperjem. Sledi pohoddo naravnih izvirov v Skardinu in skakanje iz mostu.

Popoldan:Zapustimo Skradin in se odpravimo v Vodice– po poti imamo kosilo, spet tekmovanje v hitrosti jadrnic, zasidranjena bližnjem otoku za sprostitev in osvežitev(plavanje/snorklanje/sončenje) pred prihodom v Vodice v zgodnjemvečernem času.

Zvečer:Umijemo jahto, se stuširamo in osvežimo v marini, pripravimo in uživamo večerjo, potem pogledamo naokrog po mestu. Sledi čas za spanje, odvisno od vremena, na palubi jahte.

11. dan

Lokacija: Vodice, odjadramo do otokov Sheltered.  

Zjutraj:Opazujemo sončni vzhod (če smo že budni) na palubi jadrnice,pozajtrkujemo in potem sledi prvi jutranji pouk z skiperjem. Odpravimose v Vodice, kjer bomo uživali v vodnih športih - vožnja z kanujev vobliki banane ipd.

Popoldan: Imamo kosilo pred križarjenjem med hrvaškimi otoki, kjer se zasidramo ob vsakem za osvežitev v morju –ali se sprostimo, da na plaži/beremo knjige/se družimo z prijatelji ali samo uživamo ob izjemnem razgledu.

Zvečer:Zasidramo se, pripravimo in pojemo večerjo, ki jo DANES skuhajo kamperji. Preostanek večera preživimo sproščeno pri gledanju filma, potem pa, odvisno od vremena, spimo na palubi ladje pod zvezdami. 

12. dan

Zjutraj:Opazujemo sončni vzhod (če smo že budni) na palubi jadrnice,pozajtrkujemo in potem sledi prvi jutranji pouk z skiperjem. Zajadramodo manjše ribiške vasice ...... kjer uživamo ob čudovitem razgledu.

Popoldan:Pokosilu nadaljujemo z jadranjem vzdolž obale ob čudovitem razgledu naotoke in se zasidramo za kratko osvežitev v morju in počitek na soncu. Potem se vrnemo v marino, kjer so bile jadrnice in spakiramo vsepotrebno za jutranji povratek v kampCalifornia. Še zadnjič tudi očistimo jadrnice.

Zvečer: Odpravimose v bližnjo restavracijo na večerjo in se razgledamo po mestu. Potempa, odvisno od vremena, gremo spat na palubo ladje pod zvezdami. 

13. dan

Povratek domov
Prosim vedite, da je to le “osnutek” programa, in uporabljene opreme, tako kot tudi načrta potovanja med tednom, ki se lahko spremeni, odvisno od potrebe ali vremena.
  
Timskodelo, prijateljstvo in zabava so osnova Teen Sailing programa kampaCalifornia. Sproščanje z sovrstniki po živahnem dnevu na morju - zato sovečeri! Večerjo lahko skuhamo skupaj na jadrnici (če smo se zasidralina otoku čez noč) ali povečerjamov restavraciji (če smo zasidrani v marini). Cela skupina bo skupajuživala ob izjemnih sončnih zahodih, sprehodih po mestih, polnočnihplavanjih, pred spanjem na palubi pod zvezdami! 
  
To nepozabno izkušnjo moraš vsekakor doživeti, da lahko prijateljem doma razložiš, saj to je neverjetno. Zdaj enkratna priložnost, da to doživiš iz prve roke, bolje kot da samo poslušaš zgodbe kako čudovito je na Teen Sailing programu kampa California - za slike in videe iz prejšnjih let preglej našo Teen Sailing Facebook stran kampa California 


  
Tu so izkušnje kamperjev iz prejšnjih let in kaj pravijo o Teen Sailing programu:
  
“I went on the teen sailing trip in 2015 and I had the time of my life. Itwas around great people and in a great place. I learned all the basicsof sailing and more. I loved my teen sailing adventure and can’t wait togo back” – Chris Bentley (USA)
  
“My two weeks at Teen Sailing truly made for the best summer I’ve ever had.I got to sail for the first time ever and completely fell in love withit, discovered the gorgeous islands off the Croatian coast, and, most ofall, formed lasting friendships. You get to meet people from all overthe world who speak all sorts of languages, and sharing the experienceof living on a boat really brings everyone together. By the end of thetwo weeks, you will have formed an inseparable team with the othercampers and counselors, and the biggest challenge will be sayinggoodbye. Teen Sailing is truly the chance of a lifetime, and anunforgettable experience.” – Tinke Marie De-Witte (Belgium)

“At first, I was slightly nervous about going on teen sailing. I was goingto be the youngest there, and I had never sailed before in my life. As it turned out, teen sailing is one of the things I remember most fondly as a holiday experience. Learned to sail, met plenty of new friends,learned knots, got an amazing tan, and had a great tour of the Croatiancoast. Everything was really hospitable, and it all went smoothly. Was agreat way to relax too!
Overall, I’d recommend teen sailing to anyone! Sailing is now one of my favourite things to do, and I’ve left with a great skill, and plenty of good memories from sailing itself, to ordinary chilling by the beach andother activities.  Anyone thinking of trying out teen sailing- Go for it!!” - Rowan Carew (England)

“After trying out Teen Adventure, Resident, and Teen sailing, I really must admit that Teen sailing was the best one of all. Simply put, it is amazing for just so many reasons. The art of sailing itself is beautiful and being with great people on top of that is beyond fantastic. I had a great 2 weeks in Teen Sailing because not only did wesail around the Adriatic sea, but I was in fantastic company as well!! Imet so many great friends with whom I still keep in touch with to thisday. Not only do we learn some pretty cool sailing skills, but we alsolearn how to cooperate with one another. I really learned how to worktogether with my team-mates. Co-operation is something that we all learn to do because we have to work together in order to sail, and especially to keep the boat clean!
Aswe all wake up in the morning, we ask ourselves what that day will bringus, and what we will learn. We are all anxious to pick up the anchorand start sailing!!!! I will always remember those wonderful sunsets onthe boat. It’s the only time when everybody is silent. We all just satdown on the deck, watched the orange sun slowly slowly disappear in thewater, and I just though to myself about life, about family, aboutanything. Those sunsets on the boat are so peaceful, and relaxing. Butonce the sunset is over, the night begins!!! We always do various activities such as wandering around completely unknown ports,discovering new places, and most importantly having fun with all yourfriends. Those 2 weeks were honestly some of the best ones I had in a very long time.
We spent 2 weeks together yet it made our sailing group feel like a real family. I can not wait to re-unite with every once again. - Delphine Vlastos (Greece)

 

Sprehod po kampu

Seznam aktivnosti

Slike iz kampa

Cene in termini

>>PRIJAVA<<

Pogosto zastavljena vprašanja

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb