Kam te nesejo krila?

Finborough Hall

Finborough Hall je postavljen v slikovito angleško podeželje Suffolka. Je dejansko ogromna angleška vila, z možnostjo nastanitve udeležencev v dveh nadstropjih ter v zgradbi tik zraven. Udeleženci imajo lahko svojo sobo ali pa si večjo sobo s pogradi delijo s sovrstniki.
 
V kampu se najde nekaj za vsakogar; tako za športne navdušence, kot za tiste z umetniškim pridihom. Otroci se bodo lahko preizkusili v plezanju, spuščanju z vrvjo, lokostrelstvu in vožnji s štirikolesniki. Za ljubitelje vodnih športov je v bližini reka, ki kliče h kajakaštvu, izdelavi splava, prečkanju reke in še mnogo več. Okolica kampa je obdana z gozdom na eni strani, kjer se bomo poslužili  taborniških in skavtskih aktivnosti. Na drugi strani pa je kamp obdan z velikim golf igriščem, kamor se bodo otroci podali in se spoznali tako z osnovnimi, kot z malo bolj zahtevnimi udarci, tega čedalje bolj priljubljenega športa.
 
Ali otrok želi preživeti poletje zaznamovano s športom ali v učenju angleškega jezika, bo Finborough Hall prava izbira zanj.

Starost

10 - 14 let
 

Tečaj angleškega jezika

Jezik v kampu je angleščina, tako da udeleženci poleg tečaja angleščine svoje znanje koristno uporabljajo pri sporazumevanju s sovrstniki v vsakdanjih situacijah in s tem optimalno nadgrajujejo jezik. Ob prihodu udeleženci rešijo test iz angleščine, da se jih potem lahko ustrezno razporedi v skupine glede na njihovo znanje. Ta test je namenjen tudi temu, da učitelji pri vsakem posamezniku vidijo na katerih področjih ima že dobro osnovo in kaj je potrebno izboljšati, popraviti in nadgraditi. Tečaji imajo poudarek na govoru. Seveda pa že osvojeno znanje nadgrajujejo tudi na področju gramatike, besednega zaklada in uporabe najpogostejših časov. Vse to na zabaven in kreativen način preko vaj in raznih igric. Cilj tečajev je, da se izboljša ustna in pisna angleščina ter da se otroci pričnejo počutiti sproščene ob komunikaciji v drugem jeziku in pozabijo na morebitne blokade, ki so jih imeli pri pouku angleškega jezika v šoli. K temu pripomore tudi to, da se angleščina v kampu uporablja na vsakem koraku.
 
Šola angleškega jezika na Finborough Hallu je namenjena otrokom z nič ali s slabim znanjem jezika. Kamp omogoča učenje angleškega jezika na treh ravneh in sicer:
 • hello class (začetni tečaj namenjen otrokom med 6 in 10 letom, z malo ali nič znanja jezika) 
 • breakthrough / young learners (začetni tečaj namenjen otrokom z enoletnim učenjem jezika)
 • preliminary (učenje osnovne konverzacije)

Aktivnosti

V neposredni bližini so prek kratkim zgradili 12 metrov visok stolp za plezanje in plezanje z vrvmi (abseiling), uredili okolico za učenje lokostrelstva in streljanja z zračno puško, poligon za vedno bolj popularen quad bike (štiri kolesni motorji) ter pripravili območje za piknike.

Program ob večerih je poln športnih turnirjev, disca in dogajanja v Kids Klub Caféju, kjer lahko udeleženci igrajo namizni tenis, pinball, video igrice itd. Prirejajo tudi kino večere. Polna mera raznovrstnih družabnih aktivnosti, ki dajejo otrokom in najstnikom možnost, da se družijo, spoznavajo, vadijo svojo angleščino in se imajo skratka super.
 

 

Tečaji

Intenzivni tečaj jahanja

Jahanje konjev je ena najbolj priljubljenih aktivnosti Finborough Halla. Na voljo imajo manjši jahalni center. Intenzivni tečaj poteka 5 krat v tednu po pol dneva, tako da še vedno preostane čas, da otroci uživajo v vseh drugih aktivnostih, ki jih ta kamp ponuja. Začetnikom bodo inštruktorji pojasnili, demonstrirali in jih naučili osnove jahanja, tisti, ki pa šport že obvladajo, se bodo pa lahko podali na prosto jahanje po obširnem parku in gozdu. Udeleženci pa se bodo lahko naučili tudi vse o negi in skrbi za konja. Inštruktorji so iz kvalificirani iz British Horse Society in tudi poskrbijo za vso potrebno opremo. (cena: 150 €)

Golf začetni ali nadaljevalni

Začetnike bodo v umetnost golfa vpeljali pravi profesionalci in jih seznanili s tehniko športa. Nadaljevalni tečaj je namenjen tistim, ki že imajo predznanje. Inštruktorji bodo preverili znanje golfa, nato pa se bo pričela igra na 9 ali 18 lukenj, v skupinah glede na znanje in sposobnosti. Seveda vedno v prisotnosti vaditelja. Vsak tečaj traja po 10 ur. (cena: 150 €)

Dnevni izleti

Zakaj se ne bi spoznali še s slavnim Londonom ali Cambridge, če že v Angliji? Za udeležence kampov vodje prirejamo enodnevne izlete, ki so že všteti v ceno!

London

Naš prvi postanek bo Tower of London, kjer se boste lahko sprehodili po znamenitem mostu Tower Bridge, in naredili nekaj fotografij za domače. London ponuja številne znamenitosti, ki jih je seveda v enem dnevu nemogoče videti. Podali se bomo do Buckinghamske palače, Trafalgar Square-a in Picadilly Circus-a. Zveznike si bomo ogledali v Madam Tussauds, obiskali pa bomo tudi Londonski akvarij. Starejši udeleženci bodo lahko raziskovali čare Londonskega nakupovanja, za mlajše pa bodo poskrbeli naši vaditelji, ki bodo več čas z njimi

Pleasurewood Hills Theme Park

Obisk enega izmed najbolj popularnih zabaviščnih parkov Veliki Britaniji bo zadovoljil še tako zahtevne adrenalinske navdušence

Datumi (2019)

2. tedna
 • 6.7.2019 - 20.7.2019
 • 20.7.2019 - 3.8.2019
 • 3.8.2019 - 17.8.2019

Cena

 • 2 tedna: 1905 €
 • 3 tedni: 2715 €
  *možna je nadgradnja programa z dodatkom dnevnih treningov nogometa ali golfa

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo.

Kaj je vključeno v ceno

 • letališki transfer iz/do letališča v Londonu
 • spanje v 4-6 posteljnih sobah 
 • polni penzion (3 obroki na dan) - na voljo tudi vegetarijanske opcije ter prilagojeni obroki
 • tečaj angleškega jezika (4 x 45 min na dan, 5 dni v tednu)
 • študijsko gradivo
 • certifikat ob koncu opravljenega tečaja (CEFR A1 do C2 klasifikacija)
 • “Multi-Activity” Program, dnevni izleti in vstopnine
 • Endsleigh potovalno zavarovanje

Program NE vključuje

 • povratne letalske karte do Londona - v naši agenciji dobite najugodnejšo ponudbo skupaj z rezervacijo spremljevalca na letalu

Vtisi

I've been coming to camp for seven years and I'll probably be coming next year too. I like Kids Adventures because here you find new friends from different countries while doing fun and interesting activities. Daria 13, Russia
 
I met lots of new friends and all the staff are really, really nice. Laura 12, England
 
Za prijave in dodatne informacije pišite na camp@stapotovanja.com,  pokličite tel. številko 01/239 16 87  ali pa nas obiščite v poslovalnici STA potovanja.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb