Kam te nesejo krila?

Klima

Vroče ali mraz? Poletje ali zima? Pri načrtovanju potovanja je gotovo dobro vedeti, kakšno bo vreme na destinaciji, kamor se odpravljamo. Zato smo ti pripravili nekaj priročnih preglednic, da si na hitro lahko ogledaš, kje je tisto podnebje, ki ti najbolj ustreza.

SVET

AFRIKA

Zasluženo nosi naziv najbolj vroče celine, vendar ni vse tako preprosto, kot se zdi na prvi pogled. Od deževnih tropskih gozdov, do suhih puščav in osvežujočih gora - za vsakega se nekaj najde.

 V južni Afriki je suha sezona med majem in oktobrom. Če želite na safari, je to pravi čas za obisk Afrike. Za uživanje na peščenih plažah so najboljši meseci od decembra do marca.

Vzhodni del Afrike je vremensko najbolj prijazen v januaru, februarju in marcu, za oddih na plaži pa lahko planiraš potovanje skozi celo leto!

AZIJA

Težko opišemo podnebje te celine z eno besedo - praktično ni temperature, ki je na tem področju ne bi našli. Sneg, dež, toča, sonce, spet dež in še marsikaj. Odkrij Azijo skupaj z nami!

Kdaj odpotovati v katero Azijsko državo, vprašaj izkušene popotnike na info@stapotovanja.com

AVSTRALIJA

Down under - v Avstraliji je vse drugače. Ne maraš zime? Odpotuj v Avstralijo! Ti je poleti prevroče? Ohladi se na Novi Zelandiji!

Avstralija ima dve klimatske cone - tropski pas in zmerno topel pas. Tropski pas na severu, obsega okoli 40 odstotkov države in doživlja dve sezoni - mokro poletje in suha zima.

Ljubitelji sonca, peska in morja ne boste želeli zamuditi poletja v Avstraliji. Pomlad in jesen sta najboljši čas za bush sprehode in odkrivanje narave. Avstralske zime (od junija do avgusta), so praviloma blage, vendar boste našli sneg tudi na področju južnih gorskih regij. Vendar še vedno dovolj tople, da obiščete Avstralijo.  

EVROPA

Naša domača celina za svojo majhno velikost ponujo celo lestvico različnih podnebij. Mrzle Alpe, vroči Mediteran ... kam gremo?

Najboljši čas za obisk Evrope je vse leto in je popolnoma odvisno od vrste potovanja. V Evrop se vreme spreminja zelo malo od države do države. V zimskem času, dele Evrope pokriva debela plast snega in okoli konca novembra, v začetku decembra, že začutimo čarobno božično vzdušje po vseh mestih. Nemčiji, Avstrija ali Praga za tradicionalno evropsko božično izkušenjo na trgu. V poletnem času so najbolj popularni grški otoki, Turčija, Hrvaška in sredozemska obala, ki jo oblegajo turisti.

JUŽNA AMERIKA

Potenje ob Amazonki ali trepetanje na Ognjeni zemlji - tvoja izbira!

Najboljši čas za obisk južne Amerike je v času naše zimske sezone, ko boš lahko izkusil/a vse radosti južno ameriških držav. 

 

BLIŽNJI VZHOD

Vroče? Vroče! Tako blizu, da si lahko privoščite pobeg v vroče puščave bližnjega vzhoda kadar koli!

Ne glede na letni čas je obisk bližnjega vzhoda vedno ena izmed možnosti potovanja. Ne pozabile la na pokrivalo, zaščito pred soncem in somnča očala.

SEVERNA AMERIKA

Mrzli Sever, vroči Miami, deževen Seattle, suhe puščave v Nevadi - odkrij ZDA in Kanado, kot si sam želiš!

Velikost ZDA pomeni, da se podnebje zelo razlikuje od regije do regije. Temperature dosežejo obe skrajnosti lestvice od -62°C na Aljaski do vročih 57°C v kalifornijski Dolini smrti (od tod tudi ime). Na splošno pa ameriško podnebje zmerno.

Najboljši čas za obisk ZDA je od junija do avgusta, ko je vreme v Ameriki najbolj prijetno, vendar so letalske karte v tem času najdražje! Zime v severnih državah so lahko mrzle in zasnežene, na jugu pa imamo sončno vreme skoraj celo leto.

JUGOVZHODNA AZIJA

Monsun - da ali ne?

Deževno obdobje traja od maja do novembra, seveda to ne pomeni, da bo deževalo vsak dan, je pa lahko potovanje v tem času grenka izkušnja. To velja predvsem za Mjanmar, Laos, Kambodžo in Južni Vietnam.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb