Kam te nesejo krila?

Puščavski raziskovalec


Highlights: Namib-Naukluft National Park, Sossusvlei, Swakopmund

Brezmejno nebo, panoramski razgledi in spektakularna narava so tisto, zaradi česar se to potovanje uvršča na sam vrh liste želja vsakega popotnika. Pot vas bo vodila iz Cape Towna, ki je eno izmed najbolj priljubljenih mest na svetu, proti kanjonu Fish River in puščavi Namib v Namibiji do končne postaje Swakompund v Južni Afriki. Vseskozi boste obdani s čudovito naravo in naravnimi čudesi, ki jih ne boste videli nikjer drugje na svetu. Zaveslaj po reki Gariep, opazuj sončni vzhod izza peščenih sipin, privošči si večerjo ob robu drugega največjega kanjona na svetu in poskusi najboljša vina, ki jih ponuja Južna Afrika. Rezerviraj svoje mesto in se nam pridruži na nepozabni dogodivščini!

Itinerarij

1. dan: Južna Afrika – regija Cederberg

Po odhodu iz Cape Towna bo prvi postanek v predmestju Table View, kjerboš imel čez zaliv Table Bay čudovit razgled in priložnost za fotografiranje slavne Mizaste gore (Table mountain). Pot nadaljuješ proti severu preko regije Cederberg. Ob prihodu do prenočišča te čaka degustacija lokalnih vin. Zvečer ti bodo postregli s tradicionalnim južnoafriškim obrokom, nato pa bodo vodiči podrobno predstavili potovanje.

2. dan: Namaqualand – reka Gariep

Dan se bo začel zgodaj zjutraj. Pot te bo vodila še dlje na sever, do oddaljenega mesta Springbok, ki je najbolj znano po diamantih, bakru in spomladanskem cvetju. Po ogledu se boste s skupino nastanili v kampu, kjer boste preživeli noč. Kamp se nahaja na rečnem bregu, ki predstavlja mejo med Južno Afriko in Namibijo.

3. dan: Namibija – reka Gariep – kanjon Fish River

Zjutraj se boš lahko odločil za raziskovanje čudovite rečne doline s kanujem ali pa počitek v kampu. Po kosilu boš prečkal mejo med Južno Afriko in Namibijo ter se odpravil do kanjona Fish River. Privoščil si boš sprehod ob samem robu kanjona in užival v dih jemajočem razgledu, nato pa te čaka večerja s pogledom na sončni zahod. 

To je raj za ljubitelje fotografiranja!

4. dan: Namibija – Narodni park Namib-Naukluft

Ob prihodu v park boš postavil šotore in se odpravil na krajši pohod do kanjona Sesriem. Zvečer boš lahko občudoval z zvezdami posuto nebo in tišino puščave Namib, ki jo vsake toliko časa zmoti le klic šakala ali edinstvenega kuščarja, ki nosi zanimivo ime - lajajoči geko.

5. dan: Peščine Sossusvlei – Namibija – Narodni park Namib-Naukluft

Peti dan se bo začel zelo zgodaj, saj te čaka pohod do tako imenovane sipine 45, kjer boš pričakal sončni vzhod. Če bi rad videl znamenite rdeče namibijske peščene sipine, se odloči za izlet v Sossusvlei. Kasneje te bo lokalni strokovnjak poučil o edinstvenem puščavskem ekosistemu in ti zaupal, kako so v težkih razmerah preživeli puščavski domorodci.

6. dan: Swakopmund

Po krajšem postanku za fotografiranje ob prečkanju vzporednika Tropic of Capricorn boš pot nadaljeval do namibijske obale, kjer se nahaja avanturistična prestolnica Swakopmund. Tik pred prihodom v mesto bo postanek v zalivu Walvis Bay, kjer je pogosto mogoče videti jate flamingov. Vodiči bodo predstavili številne aktivnosti, za katere imaš čas pred večerjo v eni izmed lokalnih restavracij.

7. dan: Swakopmund

Čeprav se po zajtrku potovanje uradno konča, je zadnji dan odlična priložnost, da izkusiš adrenalinsko atmosfero Swakopmunda. Če te ne premami nobena izmed ponujenih aktivnosti, sta tudi sprehod po lokalnih trgovinah in sproščeno kosilo več kot primeren zaključek dogodivščine.

 

Kaj je vključeno

 • Slikovit sprehod ob robu kanjona Fish River.
 • Pohod ob sončnem vzhodu na sipino 45.
 • Sprehod do kanjona Sesriem.
 • Postanek v zalivu Walvis Bay (in ogled flamingov).
Bilo nas je 20, iz 13 držav. Super osebe, super dogodivščine. Voziš se s "predelanim" busom/tovornjakom, ki je kos vsem razmeram na cesti. Jaz sem imela opcijo camping-a (vsak večer spiš drugje, kar pomeni da vsako noč/jutro postavljaš oz pospravljaš šotor). Ampak je bilo super. Družiš se ob ognju in žaru sredi puščave, okoli tebe 10 šotorov in na desetine km tišine in peska. Vstajaš vsak dan med 4.30 in 5.30, tako da si cel dan v pogonu. Ampak zato pa vidiš in doživiš marsikaj. Od kanjonov, puščav, sončnih vzhodov in zahodov, do divjih živali, ki 10 m od tebe pijejo vodo ali pa te spremljajo ob vožnji skozi puščavo.

Dodatne aktivnosti

 • Pokušina vin in tradicionalna večerja.
 • Voden sprehod po puščavi z lokalnim vodičem.
 • Poldnevni izlet s kanuji.
 • Večerja v mestu Swakopmund.
 • Opazovanje delfinov (4–5 ur).
 • Skok s padalom.
 • Deskanje na pesku.
 • Vožnja s štirikolesnikom (2 uri).

Hrana, bivanje in dodatni stroški

 • 6 nočitev v šotorih (2 osebi)
 • 5 zajtrkov, 6 kosil, 5 večerij
 • paket aktivnosti: 34 €
 • dodatni stroški za hrano: 20 €

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi v poslovalnici.

Na voljo imamo še cel kup drugih tur, lahko pa posebno potovanje pripravimo samo zate.

Oddaj povpraševanje
 Koda potovanja: N-NCS

Potovanja

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb