Kam te nesejo krila?

Namibija in Viktorijini slapovi - National Geographic tura


Highlights: Namibija, Zimbabve, Windhoek, Sesriem, Namib-Naukluft, Swakopmund, Twyfelfontein, Etosha, Viktorijini slapovi, National Geographic

12-dnevna pustolovščina združuje enkratno doživetje v Namibiji z dvodnevnim obiskom Viktorijinih slapov. Od vroče rdeče pušče narodnega parka Namib-Naukluft do živalskega zavetišča v Etoshi - pika na i pa so slapovi na robu Zimbabveja, ki te bodo presunili s svojo mogočnostjo.

  Itinerarij

  Dan 1: Windhoek

  V Windhoek lahko prispeš kadar koli čez dan - prevoz z letališča je vključen.

  Dan 2: Windhoek/Sesriem

  Naužij se namibijske pokrajine na poti v puščavsko področje Sesriem, ki vodi v narodni park Namib-Naukluft. Namestili se bomo v puščavski koči, se sprostili v bazenu ter s hladno pijačo v roki opazovali puščavski sončni zahod.

  Obroki: zajtrk, večerja

  Dan 3: Sesriem

  Čaka te slikovito potovanje v narodni park, kjer boš raziskal puščavo Namib. Obišči Sossuviel in Deadviel, glinene bazene, ki so pokriti s skorjo polno soli in obkroženi z rdeče-oranžnimi sipinami. Ta znamenitost velja za eno najlepših puščavskih lepot v Afriki. Nadaljuj z obiskom kanjona Sesriem, naravne soseske, ki jo je oblikovala reka Tsauchab.

  Obroki: zajtrk, večerja

  Dan 4: Sesriem/Swakopmund

  Potovanje nadaljuj skozi puščavo, ki se stalno spreminja. Bodi pozoren na zebre, antilope kudu, skokonoge gazele in orikse. Odpočij si v odštekanem mestecu Solitaire, kjer se srečamo z lokalcem, ki nas odpelje na ogled okolice ter nas poduči o boju za preživetje Bušmanov danes in v preteklosti. Pozorni smo tudi na manjše živali, ki uspejo preživeti v tako težkih pogojih, kot so kače, kuščarji, pajki in insekti. Nadaljujemo v Swakopmund na obali Atlantika.

  Obroki: zajtrk, kosilo

  Dan 5: Swakopmund

  Izkoristi prosto popoldne za vožnjo s štirikolesnikom, bordanje po sipinah ali za sprehod po mestu. Popoldne te čaka obisk Mondese z lokalnim vodičem. Oglej si živahno tržnico, kjer se lahko seznaniš z lokalno hrano, med drugim divja špinača, mopane črvi in posušene ribe kapenta. Ne pozabi obiskati delavnice in trgovine Datango, ki mladim brezposelnim nudi tečaje tradicionalnega rokodelstva. Ustavi se še v lokalni okrepčevalnici (shebeen) za hladno pijačo, večerja pa nas čaka pri domačinih, skupaj z glasbeno spremljavo zbora.

  Obroki: zajtrk, večerja

  Dan 6: Swakopmund/Twyfelfontein

  Nadaljuj pot v Twyfelfontein, kjer obiščemo starodavne petroglife, ki so bili razglašeni za prvo UNESCOvo dediščino v Namibiji. Gre za največje najdišče bušmanskih gravur v Afriki - več kot 2500 podob, ki so stare od 2000 do 5000 let.

  Obroki: zajtrk, večerja

  Dan 7: Twyfelfontein/narodni park Etosha

  Zgodaj se odpravimo na pot v okamneli gozd, kjer si ogledamo fosilizirana debla dreves, ki so stara več kot 280 milijonov let. Nadaljujemo v kočo, ki se nahaja v narodnem parku Etosha, ki je eno najbolj znanih živalskih področij v Namibiji. Popoldne se z odprtim vozilom odpravimo na ogled številnih živali v okolici.

  Obroki: zajtrk, večerja

  Dan 8: Narodni park Etosha

  Zgodaj zjutraj se odpravimo na safari ob sončnem vzhodu v odprtem vozilu z lokalnim vodičem. Okoli naravnih vodnjakov se zbere ogromno živali, zato pripravi svoj fotoaparat za slone, leve, nosoroge in celo leoparde. Preostanek dneva lahko preživiš v koči, malo zaplavaš ali pa se pridružiš vodiču na kratkem road tripu. Koča se nahaja na imenitni lokaciji, zato se zvečer lahko sprostiš in ob pijači spremljaš sončni zahod.

  Obroki: zajtrk, večerja

  Dan 9: Narodni park Etosha/Windhoek

  Po zajtrku obišči ustanovo za zaščito gepardov, ki jo vodi Dr. Laurie Marker, tudi ob podpori National Geographica. Spoznaj, kako pomembno je njihovo delo za raziskovanje in ohranitev te živalske vrste ter za ozaveščanje skupnosti. Gre za eno največjih organizacij na svetu, ki se ukvarja z zaščito gepardov. Spoznal boš enega od raziskovalcev, ki bo predstavil trenutne projekte, ter te popeljal na ogled teh čudovitih živali od blizu. Na terasi nas nato čaka kosilo z razgledom na planoto Waterberg. Nadaljujemo nazaj v Windhoek.

  Obroki: zajtrk, kosilo

  Dan 10: Windhoek/Viktorijini slapovi

  Čaka te let do Zimbabveja, kjer se odpraviš na ogled znamenitih slapov. Spoznaj, kako poteka življenje v Afriki s sprehodom po lokalni tržnici in ob večerji s tipično družino. Spoznaj njihovo zgodovino in poslušaj njihove zgodbe, ki ti jih bodo pripovedovali ob pripravi prave afriške pojedine.

  Obroki: zajtrk, večerja

  Dan 11: Viktorijini slapovi

  Na voljo imaš prosti dan za raziskovanje območja. Lahko se odločiš za rečni safari, kulturno turo, rafting, vožnjo s kanujem ali polet s helikopterjem na slapovi.

  Obroki: zajtrk

  Dan 12: Viktorijini slapovi

  Odpotuj nazaj proti Evropi ali nadaljuj afriško pustolovščino.

  Obroki: zajtrk

  Kaj je vključeno

  • prevoz ob prihodu in odhodu,
  • večerja z družino v Zimbabveju - ekskluzivno za National Geographic,
  • Cheetah Conservation Experience - ekskluzivno za National Geographic,
  • sprehod po Mondesi (Swakopmund) - ekskluzivno za National Geographic,
  • izlet v puščavo Sossuviel,
  • ekskurzija v puščavo z domačinom,
  • obisk petroglifov v Twyfelfonteinu,
  • obisk okamnelega gozda,
  • dva safarija z odprtim vozilom,
  • ogled Viktorijinih slapov,
  • zanimivi članki ter uporabni in fotografski nasveti National Geographica pred odhodom in
  • vsi prevozi med lokacijami in vključenimi aktivnostmi.

    Hrana, bivanje in dodatni stroški

    • 11 zajtrkov, 2 kosili, 7 večerij

     Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

     Oddaj povpraševanje

     Koda potovanja: G-DNWNG

     Potovanja

     All we do is travel

     Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

     STA potovanja
     Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

     080 47 42

     info@stapotovanja.com

     Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

     LJUBLJANA
     T: 01/ 439 16 90
     T: 01/ 439 16 91
     M: 041 612 711
     L: Ajdovščina 1, Ljubljana

     ZAGREB
     T: +385 1 488 63 40
     M: +385 99 488 63 40
     F: +385 1 488 63 45
     L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb