Kam te nesejo krila?

Od Viktorijinih slapov do Windhoeka


Highlights: Viktorijini slapovi, Zimbabve, Bocvana, delta reke Okavango, puščava Kalahari, Namibija

To izjemno potovanje se začne pri veličastnih Viktorijinih slapovih, potem pa pot nadaljuješ do nacionalnega parka Chobe. Tam bo prva priložnost za opazovanje divjih živali, na ladji pa boš lahko užival tudi v pravem afriškem sončnem zahodu - pričakuj srečanje s povodnim konjem in sloni! Potovanje te bo vodilo naprej do edinstvenega območja - delte reke Okavango v Bocvani, kjer bo dovolj priložnosti za sprehod, najbrž pa boste s skupino spet naleteli na povodne konje. Obiskal boš tudi Ghanzi, kjer ti bodo domačini iz skupnosti San pripravili pravo lokalno predstavo, nato pa se bo potovanje končalo v prestolnici Namibije, Windhoeku.  

Potovanju lahko ob plačilu dodaš paket aktivnosti, ki vsebuje nekatere izmed najbolj priljubljenih dogodivščin. Če se za paket ne odločiš, imej v mislih, da so te aktivnosti vseeno vključene v urnik potovanja.

Itinerarij

Dan 1: Viktorijini slapovi

Prvi dan je namenjen obisku veličastnih Viktorijinih slapov, ene najlepših naravnih znamenitosti na svetu. Na voljo imaš ves dan za številne aktivnosti, ki so na voljo – od raftinga in bungee skoka do vožje s helikopterjem. Če si bolj mirne narave, pa te čakajo tržnice in kavarne. Če želiš, se ta dan lahko odpraviš na večerjo v restavracijo, izbrati pa ti jo lahko pomaga lokalni vodič.

Dan 2: Viktorijini slapovi - Kasane

Po zajtrku se boš odpravil do meje z Bocvano, kjer boste s skupino na bregu reke Chobe postavili šotore. Popoldne bo namenjeno raziskovanju nacionalnega parka Chobe z vozili na štirikolesni pogon, ki te bodo popeljala vse do napajališč slonov. Dan boš končal s sproščenim križarjenjem po reki in večerjo okoli tabornega ognja. 

Dan 3: Kasane – Nata

3. dan boš začel zgodaj, saj boš zapustil Kasane in se odpravil proti Nati - današnji postaji, kjer boš tudi prenočil. Če si izbra paket aktivnosti te čaka popoldanski izlet v samostan Nata, kjer boš lahko užival v čudovitem razgledu in sončnem zahodu.

Dan 4: Nata - Maun

Tvoja dogodivščina te bo danes popeljala iz Nate proti Maunu. Na poti opazuj izjemne kruhovce, ki so značilno drevo afriške pokrajine

Pozor: če se nisi odločil za paket aktivnosti, boš naslednja dva dneva preživel v taboru, medtem ko bo preostala skupina potovala do delte reke Okavango. 

Dan 5: Delta Okavange

Že zgodaj zjutraj se boš s čolnom podal na kristalno čisto gladino reke Okavango, kjer boš veslal med čudovitimi vodnimi lilijami in otočki s palmami. Ustavil se boš na enem izmed otočkov in si ogledal unikatno naravo, z malo sreče pa tudi kakšno zanimivo žival. Po obisku delte se boš odpravil prenočit v živahno mesto Maun. Tam si boste s sopotniki okoli tabornega oknja izmenjali izkušnje z ekskurzije po delti 

Dan 6: Maun - Ghanzi

To jutro greš lahko na panoramski polet čez delto Okavange, preden se potovanje nadaljuje do Ghanzija v centralnem Kalahariju. Ta puščava je dom ljudstva San in obisk je priložnost, da se spoznaš z njihovo kulturo in načinom življenja. Popoldne se boš lahko udeležil zelo posebne izkušnje – sprehoda z njimi, na katerem ti bodo razkrili marsikatero skrivnost preživetja v divjini. Večer boš preživel ob ogledu tradicionalne plesne predstave plesalcev iz lokalne skupnosti San.

Dan 7: Ghanzi - Windhoek

Dan boš začel zgodaj, odpravil se boš proti zahodu in vstopil v Namibijo ter pot nadaljeval do namibijske prestolnice Windhoek. Windhoek ni le glavno mesto: je tudi kulturni, družbeni in ekonomski center Namibije. Ob prihodu te čaka krajša vožnja po mestu v družbi vodiča, nato pa se lahko odločiš za večerjo v odlični restavraciji Joe's Beer House.

Kaj je vključeno

 • safari vožnja po narodnem parku Chobe,
 • plesna predstava lokalne skupnosti San in
 • obisk središča mesta Windhoek.

Dodatne aktivnosti

 • vstop v Narodni park Viktorijinih slapov,
 • izlet s čolnom in safari vožnja v narodnem parku Chobe,
 • ekskurzija in prenočišče ob delti Okavanga in
 • sprehod s predstavniki lokalne skupnosti San.

  Hrana, bivanje in dodatni stroški

  • 6 nočitev v šotorih (2 osebi)
  • 6 zajtrkov, 3 kosila, 5 večerij
  • Dodatni stroški: Paket aktivnosti: 99 €

  Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi v poslovalnici.

  Oddaj povpraševanje
  Koda potovanja: N-NVW

  Potovanja

  All we do is travel

  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

  STA potovanja
  Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

  080 47 42

  info@stapotovanja.com

  Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

  LJUBLJANA
  T: 01/ 439 16 90
  T: 01/ 439 16 91
  M: 041 612 711
  L: Ajdovščina 1, Ljubljana

  ZAGREB
  T: +385 1 488 63 40
  M: +385 99 488 63 40
  F: +385 1 488 63 45
  L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb