Kam te nesejo krila?

Bali

Highlights: Bali, Indonezija, Ubud, Sidemen, Mt Batur, Lovina, Bedugul, Sanur

Odkrij Bali - indonezijski otok, ki je najbolj primeren za pobeg na plažo. Posejan je z majhnimi vasicami, vulkani, riževimi polji, idiličnimi plažami in obdan s pisanimi koralnimi grebeni. Osvoji Mt Batur, potopi se v podvodni svet narodnega parka Bali Barat, najej se odlične hrane in najdi svoj mir v budistično-hindujskem templju Pura Ulun Danu Bratan, ki je posvečen vodni boginji. Naj te očarajo toplina domačinov ter njihove pisane navade in topla dobrodošlica, ki je pravi sinonim za čudoviti Bali.

Itinerarij

Dan 1: Ubud

Om Swastiastu! Dobrodošel v Ubudu, ki je kulturno in umetniško središče Balija. Tvoja pustolovščina se začne s sestankom ob 18. uri. Po sestanku se morda pridružiš skupinski večerji v eni izmed lokalnih restavracij. Njam!

Dan 2: Ubud

Začni s peš turo mesta, na kateri si boš ogledal dnevno življenje prebivalcev, riževa polja, dolino trave alang alang, ki jo uporabljajo za strehe ter četrt lokalnih slikarjev in rokodelcev. Tura se konča v centru mesta, kjer boš imel dovolj časa za ogled kavarn, galerij in trgovin. Obiskali bomo tudi Bumi Sehat, lokalno kliniko, ki skrbi za zdravje otrok in mater. Dan bomo zaključili z ogledom tipične plesne predstave Kecak.

Obroki: zajtrk

Dan 3: Ubud/Sidemen

Začnemo z 2 uri in pol dolgim kolesarskim izletom po ozkih cestah, mirnih vasicah in riževih poljih - najboljši način, da spoznaš lokalce in se naužiješ odličnih razgledov. Imeli bomo čez glavo priložnosti za ogled majhnih, a čudovitih templjev. Nadaljujemo s kombijem, in sicer bomo obiskali hribovsko vasico Sidemen, ki z najvišjim vrhom otoka (Mt Agung) v ozadju dokazuje, da še lahko najdeš skrite kotičke stran od trume turistov. Bonus: ne bo več tako vroče, saj smo nekoliko višje.

Obroki: zajtrk

Dan 4: Sidemen/Mt Batur

Jutranji sprehod te bo vodil po vasici in spoznal boš rokodelce in njihove tekstilne izdelke (songket). Vključeno je tudi tradicionalno "bugkus" kosilo. Nadaljujemo še višje v gore, po robu kraterja, do ribiške vasice na robu jezera Batur. Vulkan Batur (1.717 m) s svojim jezerom podpira lokalni ribolov, medtem ko mnogi vaščani služijo kot vodiči pri vzponu na goro. Noč bomo preživeli v bližnjem preprostem hotelu z restavracijo, da bomo lahko zgodaj zjutraj začeli s pohodom.

Obroki: kosilo

Dan 5: Mt Batur/Lovina

Dan začni ob 3. uri zjutraj za vzpon na vrh vulkana. Ne bo ti žal, saj boš nad dolinami Balija videl enega najlepših sončnih vzhodov. Na jasen dan lahko vidiš celo Mt Rinjani na sosednjem Lomboku. Skoraj gotovo bo to eden najlepših delov tega potovanja. Na žalost vreme ni predvidljivo, zato bo tvoj pogled morda zastrt z oblaki. Po vrnitvi z vulkana se lahko odločiš za namakanje v termalni vodi s fenomenalnim razgledom na jezero in krater. Iz gorskega sveta se odpravi v majhno obalno mestece Lovina, ki je znano po delfinih, dobri hrani, tradicionalnih masažah in jogi.

Obroki: zajtrk

Dan 6: Lovina

Čaka te snorklanje med koralami otoka Menjangan, ki je del narodnega parka Bali Barat. Popoldne te čaka prosti čas v Lovini, ki ga lahko izkoristiš za raziskovanje sončnih plaž. Na poti nazaj se lahko ustaviš v termalnem vrelcu Banjar, ki je popularen predvsem med domačini. Zvečer se odpravimo na posebno večerjo, kjer te čakajo prave lokalne dobrote.

Obroki: zajtrk, večerja

Dan 7: Bedugul

Obišči majhno hribovsko vasico Munduk, kjer se lahko odpraviš na sprehod skozi plantaže klinčkov in kave do skritega slapu. Obišči jezero Bratan in si oglej tempelj Pura Ulun Danu Bratan, ki se skriva na majhnem otoku sredi jezera (ne, nisi na Bledu). Nadaljuj pot v Bedugul, gorsko mestece, ki se nahaja v vulkanskem predelu, polnem zelenga rastja. Tu boš potreboval toplejša oblačila za zgodnja jutra in večere.

Obroki: zajtrk

Dan 8: Bedugul/Sanur

Obišči botanični vrt v Bedugulu, kjer si lahko v sproščenem in mirnem okolju ogledaš več kot 2.000 različnih rastlin iz cele Indonezije. Nadaljuj pot do Sanurja, kjer imaš prosto popoldne. Morda se odpraviš na sprehod ob plaži, poklepetaš z domačini, ki prav tako uživajo v soncu in morskem zraku, si ogledaš delo ribičev ali pa se sprostiš v eni izmed restavracij. Le nedaleč stran od plaže si lahko ogledaš tudi starodavna svetišča.

Obroki: zajtrk

Dan 9: Sanur

Potovanje se zaključi še z zadnjim zajtrkom. Kam greš pa naprej?

Obroki: zajtrk

Kaj je vključeno

 • Ubud
  • Voden ogled mesta
  • Plesna predstava Kecak
  • Obisk Bumi Sehata
  • Kolesarska tura od Tara do Ubuda
 • Sideman: Voden ogled in tradicionalno kosilo.
 • Mt Batur:
  • Vstopnina
  • Vzpon z lokalnim vodičem
 • Lovina:
  • Snorklanje na otoku Menjangan
  • Snorklanje v narodnem parku Bali Barat
  • Vstop v terme Banjar
 • Munduk: obisk slapov
 • Bedugul:
  • obisk svetišča na jezeru Bratan
  • obisk botaničnega vrta
 • Lovina: obisk tržnice Seririt

Hrana in bivanje

 • 2 nočitvi v hiši za goste, 6 nočitev v hotelu,
 • 8 zajtrkov, 1 kosilo, 1 večerja

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Oddaj povpraševanje

Koda: I-in

Potovanja

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb