Kam te nesejo krila?

Maroko - družinska avantura


Highlights: Maroko, Marakeš, Armed, Zaouit Ifergane, Essaouira, družinska avantura

Predstavljajte si državo z evropskim karakterjem, afriško strastjo in bližnjevzhodnim šarmom. Kraj, kjer se starodavne kulture prepletajo s čudovito pokrajino in kjer starodavne medine ponujajo pogled v mogočna mesta preteklosti. Zdaj bo nad Marokom očarana cela družina, saj vas čaka aktivnosti polna pustolovščina: od magičnega Marakeša do starega piratskega pristanišča Essaouira, vmes pa širne puščave s kamelami ter neokrnjene plaže. Naj bodo to uličice, polne začimb, rimske ruševine ali pobočja zasneženega gorovja Atlas - čarom Maroka boste težko pobegnili.

  Itinerarij

  Dan 1: Marakeš

  Salaam Aleikum! Dobrodošli v Maroku! Marakeš je paša za vse čute, prava zakladnica tržnic in začimb, berberske glasbe, preprog, okusne hrane, akrobatov in dišečih vrtov. V mesto lahko pridete kadar koli.

  Hotel se nahaja zunaj mestnih zidov okoli stare Medine, približno pol ure hoje do glavnega trga Djemaa el Fna. V bližini je ogromno trgovin in restavracij.

  Dan 2: Armed

  Spoznajte vodiča in skupino ter začnite potovanje z jutranjo turo Marakeša. Popoldne se odpravimo v vas Aroumond, ki je največja v dolini Mizane. Dolino obkrožajo strme terase polne eksotičnega sadja in zelenjave. Čaka nas prijeten sprehod po vasi ter večerja.

  Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

  Dan 3: Zaouit Ifergane

  Jutro začnemo z demonstracijo peke kruha in sprehodom po vasi. Nato nas čaka enourna vožnja to mesta Taroudant.

  V mestecu, ki ima vzdevek "Mali Marakeš", bomo obiskali usnjarno, kjer se bomo naučili, kako se živalske kože spremenijo v usnje. Zvečer nas čaka hotel z bazenom in igriščem.

  Obroki: zajtrk, večerja

  Dan 4: Zaouit Ifergane

  Izkoristite prosti dan. Morda se boste z družino odpravili na sprehod skozi oazo, polno palm in potokov, ter raziskali lokalne vasice. Ali pa se z oslom odpravili po okoliških poljih.

  Obroki: zajtrk, večerja

  Dan 5: Essaouira

  Ob obali se odpravimo na poldrugo uro dolgo potovanje v Sidi Kaouki. Zajahajte kamele čez širne peščene sipine in se naglejte čudovitih razgledov. To bo vsekakor eden vrhuncev vašega potovanja. Sledi piknik na plaži ter polurna vožnja z avtobusom do Essaouire.

  Mesto umetnikov je nekdanja portugalska trgovska postojanka, kjer je včasih živelo veliko Britancev in Židov. Mesto stoji nasproti skalnati otokov Mogador in je obkroženo s peščenimi plažami in sipinami. Še vedno je živahno ribiško pristanišče, polno majhnih pisanih čolnov, ki se vsako jutro odpravijo lovit ribe.

  Obroki: zajtrk

  Dan 6: Essaouira

  Dan za prosto raziskovanje mesta, kjer je v središču vse na dosegu nog. Sprehodite se po pristanišču in si oglejte ribje tržnice, za kosilo pa si privoščite svež ulov na krožniku. Ne pozabite obiskati trgovin in galerij.

  Obroki: zajtrk

  Dan 7: Marakeš

  Na vrsti je 3-urna pot nazaj v Marakeš. Popoldne se sprehodite po centru mesta do glavnega trga in suka Djemaa el-Fna. To je pravi naslov, da izpilite svoje pogajalske spretnosti - morda boste kupili par tradicionalnih copat ali vrečko začimb. Tržnica ima skoraj srednjeveški značaj - zabavali vas bodo krotilci kač in žonglerji, zvečer pa se med stojnicami vijejo dišave lokalnih kuharskih specialitet.

  Obroki: zajtrk

  Dan 8: Marakeš

  Potovanje se zjutraj zaključi. Lahko se odpravite nazaj v Evropo ali pa nadaljujete potovanje po severni Afriki.

  Obroki: zajtrk

  Kaj je vključeno

  • obisk usnjarne, Taroudant,
  • jahanje kamel,
  • voden ogled Marakeša,
  • vsi prevozi med lokacijami in vključenimi aktivnostmi.

    Hrana, bivanje in dodatni stroški

    • 7 nočitev v hotelih
    • 7 zajtrkov, 1 kosilo, 3 večerje

     Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

     Oddaj povpraševanje

     Koda potovanja: I-XMFE

     Potovanja

     All we do is travel

     Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

     STA potovanja
     Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

     080 47 42

     info@stapotovanja.com

     Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

     LJUBLJANA
     T: 01/ 439 16 90
     T: 01/ 439 16 91
     M: 041 612 711
     L: Ajdovščina 1, Ljubljana

     ZAGREB
     T: +385 1 488 63 40
     M: +385 99 488 63 40
     F: +385 1 488 63 45
     L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb