Kam te nesejo krila?

Francoske Alpe, Mont Blanc in prisrčna francoska mesta

Highlights: Lyon, Annecy, Chamonix, Mont Blanc, francoske Alpe, Grenoble, Voiron

Se navdušuješ nad visokogorjem, a tudi nad čudovitimi in lepo urejenimi francoskimi mesti? Pridi z nami na tridnevni izlet po Franciji. Občudoval boš osupljivo srednjeveško mestece Annecy, ki leži ob čarobnem jezeru, podal se boš skozi prestolnico francoske kulinarike, mesto Lyon, in okusil skrivnostni zeleni liker, ki ga v Franciji pripravljajo menihi. Na razgledni točki, ki stoji kar 3842 metrov visoko, boš občudoval francoske Alpe in se spogledal z najvišjo goro zahodnega dela Evrope, Mont Blancom. Pridruži se naši dogodivščini po Franciji!

Itinerarij

Dan 1: Slovenija/Torino/Grenoble

Začenja se tvoja pustolovščina po francoskih mestih in Alpah. Avtobus te bo pobral v Ljubljani, Postojni ali Novi Gorici, vožnjo pa bo nadaljeval po italijanski avtocesti mimo Verone in Milana do glavnega mesta pokrajine Piemont. Torino je leta 1861 postal prva prestolnica združene Italije in sedež Savojcev, italijanske kraljeve družine. To mesto je danes polno zgodovine in kulture, znano je po številnih umetnostnih galerijah, gledališčih, muzejih, prelepih trgih in palačah. Naš ogled bomo začeli na trgu Piazza Castello, nato pa se bomo sprehodili do katedrale in obiskali še druge zanimive trge v mestu, sprehod pa bomo zaključili ob zgradbi Mole Antonelliana, ki je postala simbol mesta. Pot bomo nadaljevali v regijo Rhone-Alpes, ki leži v Franciji. Zapeljali se bomo v okolico Grenobla, kjer se bomo namestili v hotelu.

Obroki: /

Dan 2: Grenoble/Voiron/Lyon

Po zajtrku nas bo pot vodila v osrčje francoskih Alp. Ustavili se bomo v regiji, ki je znana predvsem  po likerju Chartreuse, ki ga že vrsto let izdelujejo kartuzijanski menihi. V samostanu bomo vstopili v najdaljšo klet likerja na svetu, si ogledali proces izdelave te slavne pijače in drugih zdravilnih napitkov. Seveda samostana ne bomo zapustili brez krajše degustacije tega zelenega likerja. Nato se bomo zapeljali do Lyona, drugega največjega mesta v Franciji, ki slovi kot prestolnica francoske kuhinje. Mesto, ki je nastalo že v galo-romanskih časih, se nahaja se na sotočju dveh rek, Rone in Saone. V 16. stoletju je mesto postalo center bančništva in svilarske industrije. Sprehodili se bomo mimo slikovite bazilike Fourvière in srednjeveške mestne četrti Vieux Lyon, ki je zgrajena v renesančnem slogu in je zaščitena s strani Unesca. Ogledali si bomo tudi četrt Presqu’île, kjer se nahajajo številne vile, ki govorijo o bogati zgodovini mesta. Nato se bomo počasi vrnili v hotel.

Obroki: zajtrk

Dan 3: Grenoble/Annecy/Slovenija

Najprej zajtrk, nato pa pot v Annency, eno najlepših francoskih mest z zavidljivo lego. To staro letoviško mesto leži ob čudovitem istoimenskem gorskem jezeru. Sprehodili se bomo po živahnem srednjeveškem jedru nad katerim se dviga trdnjava iz 16. stoletja. Nadaljevali bomo z vožnjo proti najvišjim vrhovom francoskih Alp in prispeli Chamonix, visokogorsko vasico, ki jo obdaja gorski masiv Mont Blanc in velja za svetovno prestolnico alpinizma. Namestili se bomo v gondolo*, ki nas bo ob panoramskih razgledih popeljala do Auguille du Midi, 3842 metrov visoke razgledne točke. Iz razgledne ploščadi se ti bo odprl veličasten razgled na številne vrhove alpskega sveta, predvsem na 4810 metrov visoki Mont Blanc. Sledi spust z gondolo na trdna tla in počasi se boš moral posloviti od Francije. Zapeljali se bomo po dolini Aoste skozi predor pod Mont Blancom, nadaljevali mimo Milana in Benetk ter v poznih večernih urah prispeli v Slovenijo.

*doplačilo za vožnjo z gondolo

Obroki: zajtrk


Kaj je vključeno ceno: 

  • avtobusni prevoz,
  • ogledu po programu,
  • namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih s 3 zvezdicami,
  • 2 zajtrka v hotelih,
  • ogled kleti likerja in degustacija,
  • vodenje in organizacija potovanja.

Dodatni stroški:

  • doplačilo za enoposteljno sobo – 36 €,
  • plačilo za vzpon z gondolo na Auguille du Midi – 60 € (plačilo ob prijavi),
  • zavarovanje rizika odpovedi zaradi bolezni ali smrti v ožjem krogu družine v vrednosti 3,15 % celotnega aranžmaja (oziroma v minimalni vrednosti 6,51 € na prijavnico),
  • dodatno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.

Te zanima več? Pokliči 080 47 42piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Oddaj povpraševanje

Koda potovanja: NMG-FAMB-818

POMEMBNO: Preveri splošne pogoje potovanja.


Potovanja

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb