Kam te nesejo krila?

 

Raziskovanje skandinavskih prestolnic

 

Highlights: Danska, Kopenhagen, Švedska, Malmö, Stockholm, Mariefred, Norveška, Oslo, Nemčija, Lübeck, Hamburg

Življenje na severu je drugačno, vsakdan domačinov ima svoj ritem in njihovi kraji izražajo prav poseben čar. Pridi z nami na raziskovanje danskih, švedskih, norveških in nemških mest ter si od blizu poglej pisane hiške ob vodi, moderno arhitekturo sodobnih stavb in sledi, ki so jih na severu pustili Vikingi. Mesta severnih držav imajo svojevrstne značilnosti, bogato kulturno dediščino in zgodovino, ki navduši. Občudoval boš lahko tudi jezera, reke, se zapeljal po kultnem mostu, ki povezuje Dansko in Švedsko, si ogledal tipične gotske zgradbe in nekoč pomembne palače. Na lastne oči boš spoznal, s čim skandinavske prestolnice tako očarajo popotnike.

Itinerarij

Dan 1: Slovenija/Hamburg 

Naš avtobus začenja svojo pot. V zgodnjih jutranjih urah te bo pobral v Novi Gorici ali Ljubljani, nato pa vožnjo z vmesnimi postanki nadaljeval do Bamberga*. To ljubko baročno mesto, ki je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine, je postavljeno na sedmih gričih. Zagotovo te bo očaralo s številnimi fotogeničnimi kanali in mostovi. Sprehodil se boš do stare mestne hiše, ki ima zares edinstveno lego, postavljena je namreč na otočku, kjer se križata dve reki. Obiskal boš še stolnico svetega Petra, ki v notranjosti skriva znamenitega Bamberškega jezdeca, stari dvor in si ogledal novejše stavbe. Izpustil ne boš niti ogleda idilične ribiške četrti, imenovane „male Benetke”. Pot boš nadaljeval proti Hamburgu, kjer se boš ustavil na krajšem panoramskem ogledu.

*Dodatna možnost: Prevoz z letalom iz Benetk v Hamburg (doplačilo).

Obroki: /

Dan 2: Hamburg/Kopenhagen/Malmö

Zjutraj se boš zapeljal do otoka Fehmarn, tam pa se boš vkrcal na trajekt proti Danski. Po prihodu v Kopenhagen si boš s skupino najprej ogledal staro pristanišče Nhyaven, priljubljen kip male morske deklice, pot nas bo vodila še do palače Christiansborg, kraljičine rezidence Amalienborg in rotovškega trga, kjer stoji mestna hiša. Nato pa se bomo zapeljali čez slikoviti most Øresund, ki povezuje Dansko in Švedsko, ter se napotili v Malmö.

Obroki: zajtrk

Dan 3: Malmö/Stockholm

Spoznaj zanimivo središče Malmöja. V njem se nahaja stara lekarna iz leta 1571, grad, opečnata cerkev Svete Petre, ki je zgrajena v gotskem slogu, ter številne srednjeveške stavbe. Naslednji postanek te čaka v vasici Granna, ki je znana po tradicionalni obrtniški ročni izdelavi bonbonov. V   Stockholm boš prispel v poznih popoldanskih urah, zato te čaka le še panoramski ogled mesta, nato pa nastanitev v hotelu.

Obroki: zajtrk

Dan 4:  Stockholm/Örebro

Dan boš začel v Stockholmu. Mesto, ki je zgrajeno na 14 otokih in povezano s kar 57 mostovi, slovi kot ena izmed najlepših prestolnic. Zares očarljivo je tudi zaradi lepo ohranjenega mestnega središča z ozkimi ulicami in pisanimi hišami, ki ga imenujemo Gamla Stan. Ogledal si boš še kraljevo palačo, mestno hišo in palačo, v kateri se odvija podelitev Nobelovih nagrad. Čaka te še muzej Vasa, kjer se nahaja edina zelo bogato okrašena vojna ladja iz 17. stoletja. Ladja je potonila že ob prvi plovbi, z morskega dna so jo dvignili šele 333 let kasneje, obnavljali pa so jo skoraj 50 let. Popoldan pa bo bolj romantično obarvan. Podal se boš namreč do gradu Gripsholm, ki te bo očaral s štiristoletno zgodovino. Občudoval boš lahko jezero Mälaren in idilično vasico Mariefred. Pot bomo zaključili v mestu Örebro.

Obroki: zajtrk

Dan 5: Örebro/Oslo

Po zajtrku nas bo pot vodila v norveško prestolnico Oslo, kjer si bomo najprej panoramsko ogledali mestne znamenitosti. Sprehodil se boš po Vigelandovem parku skulptur, ob srednjeveški utrdbi  Akershus, se zapeljal do kraljeve palače in mestne hiše. Zvečer se bomo vkrcali na trajekt, se nastanili po kabinah ter zapluli proti Danski.

Obroki: zajtrk

Dan 6: Aarhus/Lübeck

Zjutraj se bomo po izkrcanju zapeljali do Aarhusa, drugega največjega mesta na Danskem, ki je nastalo kot utrjena vikinška naselbina. Ogledali si bomo staro mestno jedro in se sprehodili po  ulicah historičnega izgleda, opazovali kraljeve poletne palače in tudi zanimive nove stavbe, zgrajene v sodobnem arhitekturnem slogu, kakršno je naselje Isbjerget. Kasneje se boš podal do vikinškega krajevnega spomenika – velikih kamnov, popisanih z runami, ki se nahajajo ob leseni cerkvici iz leta 1100. To obeležje pripoveduje o prehodu Vikingov iz poganske v krščansko vero. Dan bomo zaključili v Lübecku.

Obroki: zajtrk

Dan 7: Lübeck/Würzburg/Slovenija

Dan boš začel z ogledom mestnega središča Lübecka. Občudoval boš lahko eno najlepših nemških mestnih hiš, bolnišnico iz leta 1260 in mestna vrata Holtentor, eno najbolj znanih nemških utrdb. Nato te bo pot vodila proti Würzburgu, kjer se boš sprehodil po mestu in občudoval baročno rezidenco würzburškega knezoškofa, ki je del svetovne dediščine Unesca. Sledi pot proti Sloveniji. Avtobus bo potnike odložil v Ljubljani in Novi Gorici.

Obroki: zajtrk


Kaj je vključeno

 • avtobusni prevoz,
 • vse prenočitve (v hotelih s 3 zvezdicami in dvoposteljnih sobah, ena nočitev v ladijski kabini za štiri osebe),
 • obroki, vključeni v program – skupaj 6 zajtrkov,
 • zunanji ogledi in aktivnosti po programu,
 • slovenski vodič.

Dodatni stroški

 • doplačilo za 5 večerij v hotelih – 120 €,
 • doplačilo za eno večerjo na ladji – 44 €,
 • doplačilo za kosila – približno 120 €,
 • doplačilo za dvoposteljno kabino na ladji – 85 € (plačilo ob prijavi),
 • vstopnine, aktivnosti ali storitve, ki niso navedene v programu,
 • vstopnina za ogled gradu Gripsholm,
 • prevoz z letalom iz Benetk v Hamburg (kot alternativa organiziranemu prevozu z avtobusom),
 • zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni ali smrti v vrednosti 3,15 % aranžmaja oziroma minimalno 6,51 € na prijavnico,
 • zdravstveno zavarovanje v tujini.

Te zanima več? Pokliči 080 47 42piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Oddaj povpraševanje

Koda potovanja: NMG-SKA-818

POMEMBNO: Preveri splošne pogoje potovanja.

 

Potovanja

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb