Kam te nesejo krila?

Kolumbija

Highlights: Kolumbija, Medellín, Cartagena, kavne plantaže, plaže, hacienda

Odkrij Kolumbijo, državo na severozahodu Južne Amerike, ki postaja stalnica na seznamu najbolj iskanih destinacij. Izkusi življenje na tradicionalni haciendi na plantaži kave, odpočij si oči v bujni džungli, sprosti se na prečudovitih plažah in se sprehodi po tlakovanih ulicah zgodovinske Cartagene.

  Itinerarij

  Dan 1: Bogota

  V Bogoto lahko prispeš kadar koli čez dan - z letalom iz Evrope ali pa iz katerega drugega dela države. Na predstavitvenem sestanku boš spoznal svojo skupino in vodiče, do takrat pa imaš prosti čas za raziskovanje mesta. Moderna prestolnica Bogota obiskovalcem ponuja številne aktivnosti, ki jih lahko združijo z raziskovanjem slikovite kulturne in arhitekturne preteklosti. Kolonijalne cerkve in pred-kolumbijska umetnost predstavljajo močan kontrast  futurističnim stavbam živahne metropole. Sprehodi se po kateri izmed znanih sosesk: La Candelaria, La Macarena, Parque de la 93, La Zona T, La Zona Rosa (bari in restavracije), La Zona G (mednarodna kuhinja) ali pa obišči svetišče Monserrate in občuduj razgled na mesto.

  Dan 2: Bogota/Armenia

  Drugi dan te čaka let do mesta Armenia, kjer se boš pobližje spoznal s kulturo gojenja kave. Dve noči boš preživel na tradicionalnem posestvu ali haciendi, ki se nahaja na sami plantaži. Popoldan boš preživel ob okušanju kave v družbi strokovnjaka. Ta izkušnja iz prve roke te bo prepričala, da je kolumbijska kava ena najboljših na svetu. Izvedel boš tudi, zakaj je neločljivo povezana s kulturo te regije.

  Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

  Dan 3: Armenia

  Privošči si celodnevno ekskurzijo do prikupnega Salenta, ki je tipično mestece kolumbijske kavne regije. Podaš se lahko tudi na pohod po dolini Cocora ali pa prosti čas izkoristiš za obisk mestnih trgovinic in občudovanje tradicionalne arhutekture.

  Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

  Dan 4: Armenia/Medellín

  Zjutraj te čaka let do zgodovinskega mesta Medellín. Uživaj v prostem času, ki ga lahko nameniš odkrivanju tega zanimivega mesta.

  Obroki: zajtrk

  Dan 5: Medellín

  Dan boš začel z obiskom Komune 13. Gre za skupnost, ki so jo nekoč obvladovali karteli, sedaj pa je ponosen primer kolumbijskega napredka in preporoda po temačni preteklosti. Lokalni vodič ti bo predstavil kolumbijsko zgodovino in edinstven javni prevoz z žičnicami. Popoldne se lahko odločiš za ogled zgodovinskih znamenitosti, obisk muzejev ali pa za nakupovanje.

  Obroki: zajtrk

  Dan 6: Medellín

  Prost dan izkoristi za spoznavanje drugega največjega kolumbijskega mesta, ki je po težavah v osemdesetih in devetdesetih letih postalo eno najbolj inovativnih in umetniških mest Južne Amerike. Sprehodi se po raznolikih soseskah, se povzpni na hrib Nutibara in uživaj v razgledu na mesto, obišči mestece Santa Fe de Antioquia in občuduj izvirno kolonialno arhitekturo, oglej si jez Guatapé, bližnji spomenik El Peñól de Guatapé ali pa se preizkusi v adrenalinskem jadralnem padalstvu. 

  Obroki: zajtrk

  Dan 7: Medellín/Cartagena

  Vkrcaj se na letalo do tropske Cartagene, kjer te čaka zanimivo raziskovanje starega dela mesta.

  Obroki: zajtrk

  Dan 8: Cartagena

  Doživi pravi karibski šarm, ki ga izžareva Cartagena. Prosti čas izkoristi za ležanje na plaži ali raziskovanje mesta. Popoldne te bosta lokalna plesalca na zasebni učni uri naučila zaplesati v ritmih kolumbijske salse. Po osvojenih plesnih korakih  te čaka še kuharski tečaj karibskih in kolumbijskih specialitet v restavraciji Iterno Training Restaurant. 

  Obroki: zajtrk, večerja

  Dan 9: Cartagena

  Popoldan odhod proti letališču in pot domov. Ostaneš lahko tudi v Kolumbiji in nadaljuješ svojo avanturo.

  Obroki: zajtrk

   

  Kaj je vključeno

  • Bivanje v tradicionalni haciendi s turo po kavni plantaži,
  • izlet v Salento in dolino Cocora,
  • voden sprehod po Medellinu,
  • tečaj salse,
  • notranji leti,
  • članki, nasveti in fotografski namigi s strani National Geographica pred odhodom,
  • vsi prevozi med lokacijami in aktivnostmi.

    Hrana, bivanje in dodatni stroški

    • 6 nočitev v hotelih, 2 nočitvi v haciendi,
    • 8 zajtrkov, 2 kosili, 3 večerje,
    • Dodatni stroški za hrano: 230-300 €,
    • Letalska karta.

     Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi v poslovalnici.

     Oddaj povpraševanje

     Koda potovanja: G-SMENG

     Potovanja

     All we do is travel

     Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

     STA potovanja
     Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

     080 47 42

     info@stapotovanja.com

     Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

     LJUBLJANA
     T: 01/ 439 16 90
     T: 01/ 439 16 91
     M: 041 612 711
     L: Ajdovščina 1, Ljubljana

     ZAGREB
     T: +385 1 488 63 40
     M: +385 99 488 63 40
     F: +385 1 488 63 45
     L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb