Kam te nesejo krila?

SKRIVNOSTNI MJANMAR

 


TOP ZNAMENITOSTISvet budističnih templjev antičnega Bagana

Kraj, ki ga mora obiskati prav vsak popotnik, saj vsebuje največje število budističnih templjev, samostanov in pagod na svetu, ki vključujejo tudi čudoviti tempelj Anada s svojimi zlatimi koničastimi zvoniki.

Plavajoči vrtovi jezera Inle

Predstavljaj si pravljično jezero, kjer se iz vode dvigajo budistični templji in prave pravcate vasi, v katerih sadijo zelenjavo, zelišča in rože, tamkajšnji prebivalci pa se vozijo v drevakih in veslajo z nogo.


Osupljivi Mandalay

Mandalay je kulturna prestolnica Mjanmara, ki te bo očarala s svojimi trgi, eno najlepših svetovnih palač, največjo knjigo na svetu, samostani, templji in najdaljšim tikovim mostom ter prijaznimi ljudmi.

Zlata skala v Kyaiktiyu

Ena največjih znamenitosti je zagotovo tudi Zlata skala na gori Kyaiktiyo, postavljena na rob prepada. Zanjo velja, da je edina stvar, ki ji preprečuje, da bi zgrmela v globino, Budin las. Če ne verjameš, se odpravi tja in se prepričaj sam.

TOP IZKUŠNJA STA-jevcevTOP AKTIVNOSTIKopaj se v slapovih v stilu Indiane Jonesa

Na vhodu Mandalaya leži zgodovinsko mesto Pyin Oo Lwin, kjer najdeš mogočni slap Dat Taw Gyaint s kristalno čisto vodo za plavanje in čudovito pagodo. Ob njem se nahaja tudi zapuščen most, ki spominja na kakšnega iz filmov Indiane Jonesa.

Vkrcaj se na toplozračni balon in si oglej Mjanmar z višine

Če si odprt za nove izzive in doživetja, se odpravi na adrenalinsko pustolovščino – med letenjem v balonu boš doživel dih jemajoč razgled.

Sonči se na najlepših plažah

Vkrcaj se na ladjo do severnih otočkov Myeik, kjer boš našel ene najlepših divjih samotnih plaž, ki jih lahko izkoristiš za poležavanje na toplem soncu ali plavanje v turkizno modrem morju.

Oglej si festival ognjenih balonov

V mestu Taunggyi se vsak oktober ali november odvije spektakularen festival ognjenih balonov kot del praznovanj ob polni luni. Na njem v zrak spustijo na stotine pisanih balonov različnih oblik, ki simbolično s seboj odnesejo tudi grehe ljudi.

Oddaj povpraševanje
 

TOP NAMESTITVE


Ngapali: Amata Resort & Spa

od 99 € (za dvoposteljno sobo)
 
        
 
Amata Resort & Spa ponuja svojim gostom zunanji bazen, spa in wellness center ter wi-fi omrežje na celotnem območju. Čudovite sobe vključujejo klimo, minibar in televizijo ter zasebno kopalnico. Na letovišču se nahaja tudi restavracija, ki streže okusne azijske kot tudi evropske jedi.
 
Oddaj povpraševanje
 

Bagan: Kaday Aung Hotel ***

od 52 € (za dvoposteljno sobo)

 

        
 
Kaday Aung Hotel najdeš v Baganu in ponuja čudovit zunanji bazen in dostop do wi-fija. Sobe se lahko pohvalijo s čudovitim razgledom na vrt ali bazen ter vsebujejo klimo, televizijo in lastno kopalnico. Hotel ponuja tudi veliko izbiro kitajske, evropske in tradicionalne burmanske kulinarike. Hkrati ob večerih nudi tudi možnost ogleda tradicionalnega baganskega plesa v živo.
 
Oddaj povpraševanje
 

TOP TURE


 

 

 

TOP DEJSTVA


#1 

Ali veš, zakaj imajo ženske in otroci na licih kredaste vzorce? Tako imenovana »thanaka« je kozmetična pasta iz lubja, ki naj bi gladila kožo in varovala pred soncem.

#2 

Mokenski morski Romi so ena izmed etičnih skupin, naseljenih na otočju Mergui, ki živijo kot nomadi in preživijo večino časa na morju ter pridejo na kopno le v času monsunov.

#3 

Promet v Mjanmaru je zelo kaotičen, saj so leta 1970 čez noč spremenili vožnjo po levi strani na vožnjo po desni ter hkrati prepovedali uvoz avtomobilov, narejenih za vožnjo po levi strani. Danes najdemo na cestah Mjanmara še vedno mešanico obeh vrst vozil, zato je boljša rešitev kot najeti avto najeti voznika.

#4 

Budistično novo leto v Mjanmaru praznujejo z vodnimi boji, ki vključujejo vodne pištolice, vedra in vodne topove. Škropljenje vode nad posameznikovo glavo namreč simbolično predstavlja izganjanje slabih duhov.


TOP ČLANKI


UTRINKIAll we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb