All we do is travel

14. Marec 2016

Manca

Grem v Ameriko: Kako sem preživela intervju?

Pot do Ljubljane tisti torek nikakor ni bila podobna moji vsakodnevni vožnji do prestolnice in nazaj. V Ljubljani me je namreč na STAju čakal intervju za moje poletno delo. To ne bo kar »neko« delo, ampak se odpravljam na poletno delo v Združene države Amerike.

 

Zamisel o delu v tujini se je že kar lep čas zadrževala v mojih mislih, a ji enostavno nisem dala priložnosti. Ko sem prebrskala mnogo internetnih strani, prebrala veliko člankov, »težila« prijaznim zaposlenim na STAju in dobila kar nekaj informacij iz prve roke, sem se odločila, da začnem slediti svojim sanjam in se tudi jaz odpravim izzivu nasproti.

 

 

Vendar pa je pred mano še kar nekaj formalnosti, ki jih moram urediti pred odhodom. Ena izmed njih, ki čaka vsakega pogumneža, ki si želi popestriti študijske počitnice z delom v tujini, je intervju.

 

Predno sem se odpravila od doma, sem še enkrat pregledala, če imam vse potrebno. Denar je bil pripravljen v denarnici, potni list je v ovojnici, zraven potrdilo o nekaznovanosti in pa vpisni list. Z mešanimi občutki vzhičenosti, da bom kmalu še korak bliže neverjetni izkušnji v mojem življenju ter rahlo tremo, pomešano s kančkom strahu, sem se odpravila v Ljubljano. Ob vstopu v pisarno me je že pričakal Klement. Hitro sva preletela formalnosti, razložil mi je še ključne podatke, mi povedal nekaj stvari o vizi, zavarovanju in samem programu CCUSA. Ne vem kako mi je uspelo, a doma sem pozabila vse dokumente, tako sem imela s sabo le denar. To ni bila ovira, prijazno so mi dovolili, da jim dokumente naknadno prinesem naslednji dan. Nato pa je sledil še razgovor, ki je potekal v angleščini. Začutila sem, kako so se mi dlani spotile, srčni utrip je narasel, glas pa se mi je rahlo zatresel. Čeprav nikoli nisem imela težav z angleščino, je bilo vseeno, v intervjuju, ki poteka 1:1, prisotne nekaj malega treme. Vendar je Klement hitro poskrbel za prijetno vzdušje in popolnoma »normalna« vprašanja, na katera je zlahka odgovoriti, tudi če si nazadnje aktivno govoril angleško na maturi. Ko sva zaključila z vsemi desetimi vprašanji, mi je kar nekoliko odleglo. Klement mi je podal še informacije o prihodnjih dejavnostih in plačilu, nato pa sem, s pravo nevihto misli v moji glavi, odšla.

 

Vse do doma mi z obraza ni izginil nasmešek, saj sem vedela, da si lahko rečem le: »There is no way back«. Čutim, da bo poletje, ki je pred mano, polno norih izzivov in dogodivščin, ki se jih že zelo veselim. :)

 

 

 
 
 

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

Izberi si novice zase

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb